Orkaitės marmelado pyragėliai su mieline tešla

Šiandien orkaitėje kepsiu mielinės tešlos pyragėlius. Jie tikrai pradžiugins visą šeimą! Mano maža istorija papasakos, kokie skanūs jie yra. Iškepu šiuos pyragaičius, atsigulu 15 minučių pailsėti, išeinu į virtuvę ir sakau: „Žiūrėk, nevalgyk jų karštų, gali nudegti nuo uogienės. Žiūriu į lėkštę su likusiais pyragais ir į laimingus vaikų veidus ir suprantu, kad antrąją partiją reikėtų išminkyti…. Jei mėgstate skanius mielinius pyragėlius su uogiene, tešlos galite pasigaminti dvigubai daugiau. Iš šiame recepte nurodyto ingredientų skaičiaus pagaminsite 32 nedidelius paplotėlius.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti uogienės pyragėlius orkaitėje, reikės:

  • Mielinei tešlai:
  • miltai – 500 g;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • kefyras – 300 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 120 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • sausų mielių – 1,5 šaukštelio.
  • Aptepkite paplotėlius riebalais:
  • kiaušinis – 1 kiaušinis.
  • Įdarui:
  • uogienės (turiu svarainių uogienės) – 300 ml.

gaminimo procesas

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, vanilę ir sausas mieles.
  2. Kefyrą 30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje. Kefyras turi būti kambario temperatūros. Į kefyrą supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Į miltų mišinį įmuškite kiaušinį ir supilkite kefyro ir aliejaus mišinį.
  3. Sumaišykite visus ingredientus ir pradėkite minkyti tešlą. Mielinę tešlą pyragėliams minkome rankomis 10 minučių. Turi gautis lengva, švelni tešla, kuri nelimpa prie rankų, bet labai lengvai išlaiko formą ir šiek tiek išsiskleidžia dubenyje.
  4. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame šiltai, be skersvėjo, maždaug 1,5 valandos. Po šio laiko mūsų tešla puikiai pakils ir daugiau nei dvigubai padidės.
  5. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto silikoninio kilimėlio (arba ant stalo) ir lengvai išminkykite.
  6. Pirmiausia padalykite tešlą į 4 dalis, tada kiekvieną dalį padalykite į dar 8 maždaug vienodus gabalėlius (gausite 32 mažus mielus pyragėlius).
  7. Tada kiekvieną tešlos gabalėlį suapvalinkite ir iš kiekvieno rutuliuko suformuokite paplotėlį. Į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite po pusę šaukšto uogienės (aš naudojau svarainių uogienę, bet galite naudoti bet kokią, kokią tik norite). Tada iš kiekvieno pyrago su uogiene padarykite pyragą, užspausdami tešlą ant įdaro.
  8. Apverskite pyragą marmelado siūle žemyn ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija (arba pergamentu). Šį procesą pakartokite visiems paplotėliams.
  9. Į stiklinę įmuškite žalią kiaušinį ir išmaišykite šakute. Aptepkite paplotėlius plaktu kiaušiniu naudodami kepimo šepetėlį. Palikite kepimo skardą su pyragėliais pastovėti apie 20 minučių. Tada pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 minutes.
  10. Kvepiančius mielinės tešlos pyragėlius išimkite iš orkaitės ir uždenkite rankšluosčiu.
  11. Leiskite pyragėliams atvėsti, žinoma, jei jūsų artimieji gali atsispirti ir nepradėti jų valgyti dar karštų, ir patiekite juos su arbata ar kava.
  12. Uogienės pyragėliai yra švelnūs, kvapnūs ir labai skanūs. Neabejoju, kad šie pyragaičiai patiks jūsų artimiesiems, o jūsų tikrai paprašys jų iškepti dar kartą!
  13. Gero apetito jums, draugai!

 

Parašykite komentarą