Siūlau pasigaminti gardžiai minkštus mielinius suktinukus, pagamintus iš vandens. Receptas yra pakankamai paprastas, kad jį galėtų naudoti net tie, kurie niekada nedirbo su mieline tešla. Dėl cinamono ir cukraus įdaro bandelės yra labai kvapnios ir skanios, todėl tikrai patiks ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Šis nuostabus naminis pyragas puikiai tiks prie karštos kavos ar arbatos, išbandykite!
Sudedamosios dalys
Mielinėms bandelėms su vandeniu pasigaminti reikės:
- Tešlai:
- 250 ml šilto vandens;
- 4 puodeliai miltų;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 2 šaukšteliai sausų mielių;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus;
- Įdarui:
- 1,5 šaukštelio malto cinamono;
- 1,5 valgomojo šaukšto cukraus.
- Bandelėms sutepti:
- 100 ml pieno;
- 1 kiaušinis.
- cukraus pudra patiekimui.
- 200 ml stiklinė.
Metodas
- Dubenyje sumaišykite sausas mieles, 2 šaukštus cukraus ir šiltą vandenį (vandens temperatūra neturi viršyti 40 laipsnių), išmaišykite, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
- Pasibaigus šiam laikui, raugas turi būti burbuliuojantis ir išsipūtęs.
- Į troškinį supilkite augalinį aliejų ir vanilinį cukrų. Supilkite per sietelį persijotus miltus (gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau miltų). Užminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų, bet būtų minkšta ir švelni.
- Iš išminkytą tešlą suformuokite į rutulį. Uždenkite tešlą maistine plėvele (arba rankšluosčiu) ir palikite šiltoje vietoje be skersvėjo 1,5 valandos (per tą laiką tešla padidės perpus). Tešlą gerai iškočiokite ir palikite dar kartą pakilti 25-30 minučių.
- Tada padalykite pakilusią tešlą į dvi dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus vieną tešlos dalį iškočiokite į 18 cm x 25 cm dydžio stačiakampį ir įdarui pabarstykite pusę kiekio malto cinamono ir pusę kiekio cukraus.
- Susukite tešlą į tvirtą ritinį. Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį nedideliu kampu į 8 lygias riekes (kiekviena riekė turi būti maždaug 2-3 cm pločio). Antrąjį tešlos lakštą iškočiokite į stačiakampį, pabarstykite likusiu cukrumi ir cinamonu ir nedideliu kampu supjaustykite į 8 dalis.
- Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi (arba patepkite augaliniu aliejumi), sudėkite paruoštus cukraus ir cinamono suktinukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti. Praėjus laikui, mielines bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, kad jos įgautų plutelę.
- Mielinius suktinukus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Cukraus ir cinamono bandelės, pagamintos su vandeniu, yra neįtikėtinai minkštos, labai kvapnios ir skanios, leiskite joms atvėsti, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su puodeliu arbatos ar kavos.
- Gero apetito!