Siūlau nustebinti ir pradžiuginti savo šeimą universaliu patiekalu – malta sluoksniuota tešla, pagaminta iš paruoštos sluoksniuotos tešlos. Šie sluoksniuotos tešlos pyragaičiai gali būti užkandis, pagrindinis patiekalas ar pagrindinis patiekalas, juos galite patiekti per šventinę puotą arba pasiimti su savimi, pavyzdžiui, į iškylą. Tokių paplotėlių skonis labai subtilus, mėsa sultinga ir aromatinga, o išvaizda nepriekaištinga.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti maltos mėsos paplotėlius iš paruoštos sluoksniuotos tešlos, jums reikės:
- sluoksniuotos tešlos – 500 g;
- maltos mėsos – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- kiaušinis – 1 vnt;
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- druskos – pagal skonį.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite reikiamus ingredientus. Galite naudoti maltą mėsą iš parduotuvės arba pasiruošti patys, sumalę mėsos gabalą per mėsmalę. Aš naudojau vištienos maltą mėsą, bet ją galite pakeisti bet kuo kitu: kalakutiena, kiauliena ir t. t. Nuluptą svogūną ir česnaką pertrinkite per mėsmalę (jei nenorite naudoti mėsmalės, česnaką galite išspausti, o svogūną smulkiai supjaustyti) ir sudėkite į maltą mėsą.
- Maltą mėsą pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, žolelėmis ir gerai išmaišykite.
- Prieš tai užšaldykite sluoksniuotą tešlą tiesiog palikdami ją ant stalo kelioms valandoms, nenuimdami įpakavimo. Tešlą galite per naktį atitirpinti šaldytuve ir naudoti ryte. Tada atsargiai nuimkite vyniotinį ir išskleiskite tešlą ant pergamento. Tada supjaustykite jį vienodais gabalėliais (aš supjausčiau į 4 dalis). Nuo šių gabalėlių dydžio priklausys pačių pyragaičių dydis. Kuo mažesnė sluoksniuota tešla, tuo daugiau gabalėlių gausite. Paruoštą maltą mėsą gausiai paskleiskite ant vieno tešlos krašto.
- Uždenkite kitą tešlos pusę, ant kurios nėra maltos mėsos, ir užspauskite kraštus. Sluoksniuotos tešlos kraštus sutvirtinkite pirštais arba šakute.
- Sluoksniuotą tešlą kartu su pergamentu sudėkite į kepimo formą. Mėsos paplotėlius aptepkite plaktu kiaušiniu.
- Įdarytą sluoksniuotą tešlą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
- Trapūs, lengvi, lengvi, erdvūs maltinukai, pagaminti iš paruoštos sluoksniuotos tešlos, patiekiami iš karto. Toks gardus pyragas su sultinga mėsa patiks daugeliui, išbandykite!
- Gero apetito! Gaminkite su meile!