Lengvai pagaminamos ir nereikalaujančios daug laiko, šios rožinės bandelės nepaliks abejingų. Juos galima gaminti su bet kokiu jums ir (arba) jūsų vaikams labiausiai patinkančiu įdaru. Tai gali būti sūris, kumpis, grybai, obuoliai, kriaušės ir t. t. Šiandien siūlau pasigaminti kumpio ir sūrio paplotėlių. Nors priedų pasirinkimą riboja tik jūsų fantazija ir nuotaika. Taigi, draugai, linkiu jums saulėtos nuotaikos ir neišsenkančios vaizduotės! ♥
Sudedamosios dalys
Kumpio ir sūrio paplotėliams pagaminti reikės (8-10 vnt.):
- 400 g sluoksniuotos tešlos;
- 200 g kietojo sūrio;
- 200 g kumpio;
- 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų;
- 1 valgomasis šaukštas miltų (tešlai išminkyti);
- 1 šaukštelis linų sėmenų (nebūtina);
- 1 kiaušinis.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite įdarą suktinukams. Sūrį ir kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite. Įdaras paruoštas.
- Atšildykite tešlą. Miltais pabarstykite darbinį paviršių, paskleiskite tešlą ir iškočiokite. Tolygiai paskirstykite įdarą po visą tešlą, užlenkite dešinįjį ir kairįjį kraštus ir susukite tešlą į glaudų „ritinėlį”.
- Supjaustykite vyniotinį į 8-10 vienodų dalių (bandelių).
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos rožines bandeles. Šiek tiek jas atverkite, suformuodami „žiedlapius”.
- Aptepkite suktinukus plaktu kiaušiniu ir pabarstykite linų sėmenimis bei sezamo sėklomis.
- Kepkite kumpio ir sūrio paplotėlius 20-30 minučių, kol plutelė taps tvirta ir traški. Paruoštą sluoksniuotą tešlą atvėsinkite (geriausia ant grotelių).
- Neįmanoma atsispirti gardiems kumpio ir sūrio pyragėliams! Gero apetito!
- Mėgaukitės!