Kefyro mannik receptas su miltais

Mannik pusryčiams yra skanus, sotus ir sveikas! Aš kepu manų košę maždaug kartą per savaitę, o pagrindinį receptą paįvairinu skaniais priedais: vaisiais, džiovintais vaisiais, uogiene… yra daug galimybių. Šiandien pasidalysiu kvapnių manų kruopų, keptų orkaitėje su kefyru ir miltais, receptu. Šis patiekalas taip patiko mūsų šeimai, kad nusprendžiau jį pagaminti Naujųjų metų pusryčiams gruodžio 31 d.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti kefyro manniką, jums reikės:

  • miltų – 1 puodelis;
  • manų kruopos – 1 puodelis;
  • kefyro (jei nėra kefyro, galite pakeisti pienu) – 1 puodelis;
  • cukraus – 1 puodelis
  • margarinas – 200 gr;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • vanilės ankštis – 2-3 cm arba vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • kokosų drožlių – 3-4 šaukštai (neprivaloma);
  • geriamoji soda – 2/3 šaukštelio;
  • Pasirinktinai: cukraus pudra, cukruoti vaisiai ir pabarstukai.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į kefyrą supilkite manų kruopas ir kokoso drožles ir palaikykite apie pusvalandį.
  2. Tada į kefyro, manų kruopų ir kokosų dribsnių mišinį įmaišykite ištirpintą margariną, cukrų, miltus, vanilinį cukrų arba su cukrumi sumaltą vanilės pupelę, kiaušinius ir sodą. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, lengvai suplakite ir tešla manų kruopoms paruošta.
  3. Tešla yra tirštos grietinės konsistencijos.
  4. Tešlą supilkite į formą (silikoninę, riebalais išteptą metalinę ir pan.) ir galite įdėti cukruotų vaisių arba džiovintų vaisių (pvz., sultenių). Kepkite manų kruopas 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, jei tešlos aukštis apie 3-4 cm, apie 30-40 minučių.
  5. Iš orkaitės išimkite kefyro ir miltų pripildytą manniką, atvėsinkite, patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra ir pabarstukais. Mūsų šeima mėgsta skanius šio recepto kepinius. Tikiuosi, kad ir jums patiks.
  6. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą