Mėtų pienas

+33… Deginantis, ilgai trunkantis, lipnus karštis… Nenorite eiti į virtuvę, jau nekalbant apie maisto gaminimą. Išskyrus penkias minutes. Būtent šį kartą jums reikės pasigaminti nuostabų vasarišką gėrimą: šaltą, gaivų ir visada pakylėjantį mėtų pieną. 🙂

Produktai Mėtų pienas

Pienas – 0,5 l.
Cukrus – 2 šaukštai.
Šviežios mėtos – 1-2 šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Pipirmėčių pienas
Recepto nuotrauka: Pipirmėčių pienas – 1 žingsnis
Kaip paruošti pieną su mėtomis:
Supilkite pieną į puodą, nuplaukite mėtas ir lengvai patrinkite pirštais, kad lapeliai kvepėtų. Sudėkite jį į puodą su pienu ir ant ugnies užkaiskite pieną bei mėtas.

Recepto nuotrauka: pipirmėčių pienas – 2 žingsnis
Užvirinkite pieną, suberkite cukrų ir maišydami pavirkite minutę ar dvi. Nuimkite pieną ir mėtas nuo ugnies ir palikite atvėsti maždaug 20-30 minučių. Pašalinkite putas ir išmeskite mėtas. Pieną perkoškite ir palikite atvėsti šaldytuve.

Recepto nuotrauka: Pipirmėčių pienas – 3 žingsnis
Štai ir viskas, skanus gaivus mėtų „kokteilis” paruoštas. 🙂 Kadangi gaminant pienas užverda ir gali būti ilgai laikomas šaldytuve, pipirmėčių pieno galima pasigaminti kelis kartus.

Parašykite komentarą