Skanus ir sveikas gėrimas, kurį galima patiekti prie pusryčių ir lengvos vakarienės. Paruoškite apelsinų ir imbiero kokteilį su bananais. Sodrus citrusinių vaisių skonis puikiai dera su imbiero aromatu ir švelniu bananų saldumu – verta išbandyti.
Ingredientai Apelsinų ir imbiero kokteilis su bananais (4 porcijoms)
Apelsinai (žali) – 800g
Bananai (nelupti) – 450 g
Medus (arba bet koks sirupas) – 30 gr
Vanduo – 200 ml
Imbieras – 10 g (pagal skonį)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasApelsinų ir imbiero kokteilis su bananais
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbiero kokteilis su bananais – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
Naudokite geros kokybės apelsinus. Jie turi būti sultingi ir skanūs.
Bananai turi būti gerai prinokę.
Vietoj medaus galima naudoti klevų sirupą, cukrų ar kitą saldiklį.
Imbiero kiekį galima padidinti pagal savo skonį.
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbierų kokteilis su bananais – 2 žingsnis
Nulupkite apelsinus nuo odelės ir baltų gijų. Apelsinus padalykite skiltelėmis. Jei yra taškų, pašalinkite juos. Nuluptus apelsinus sudėkite į maišytuvo dubenį.
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbiero kokteilis su bananais – 3 žingsnis.
Nulupkite bananus, supjaustykite juos rutuliukais ir sudėkite prie apelsinų.
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbiero kokteilis su bananais – 4 žingsnis
Nulupkite imbierą, supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
Pagal skonį įpilkite medaus.
(Karštuoju metų laiku galite įdėti ledo kubelių).
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbierų kokteilis su bananais – žingsnis Nr. 5
Susmulkinkite maišytuvo turinį iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbiero kokteilis su bananais – 6 žingsnis
Supilkite kokteilį į stiklines, bokalus, mažus stiklainius, puodelius ir patiekite.
Recepto nuotrauka: Apelsinų ir imbierų kokteilis su bananais – žingsnis Nr. 7
Gero apetito!