
Neseniai gaminau pyragą su riešutų ir kondensuoto pieno įdaru. Iš pradžių šiek tiek abejojau dėl recepto, bet iškepiau ir nenusivyliau. Tortas pasirodė tobulas. Kondensuotas pienas kepant įgauna karamelės spalvą ir skonį. Todėl šis pyragas pasižymi nuostabiu švelnaus, trapaus pagrindo ir karamelinio riešutų įdaro deriniu. Visiems rekomenduoju pasigaminti šį gardų pyragą!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti trapią tešlą su riešutais ir kondensuotu pienu, turime:
- miltų – 350 g;
- sviesto (arba margarino) – 150 g;
- kiaušinis – 2 vnt;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
- Įdarui:
- bet kokie riešutai (naudojau lazdyno riešutus ir migdolus) – 250 g;
- kondensuoto pieno – 1 stiklainis (380 ml).
Maisto gaminimo procesas
- Persijokite miltus į dubenį, suberkite cukrų ir šalto sviesto gabalėlius.
- Miltus su sviestu ir cukrumi sutarkuokite į trupinius.
- Įmuškite kiaušinius.
- Užminkykite lengvą, nelipnią tešlą. Tešlą gerai išminkykite iki vientisos ir glotnios masės.
- Tešlą sudėkite į skardą (aš naudojau 26 cm stiklinį indą), išlyginkite skardos šonus ir dugną ir suformuokite žemą kraštą.
- Riešutus stambiai sukapokite peiliu (aš naudojau migdolus ir lazdyno riešutus).
- Sudėkite riešutus, kondensuotą pieną ir išmaišykite.
- Riešutų ir kondensuoto pieno mišinį paskleiskite torto formoje ir išlyginkite.
- Kepkite sausainius su riešutais ir kondensuotu pienu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Prieš patiekdami gerai atvėsinkite.
- Supjaustykite mega skanų desertinį pyragą su riešutais ir kondensuotu pienu riekelėmis ir patiekite. Puikus pyragas prie arbatos ar kavos, išbandykite!
- Mėgaukitės!