Mėsos koldūnai su kefyru keptuvėje

Norėčiau pasidalyti gardžios, traškios ir purios, keptuvėje keptos beliašo su mėsos tešla, pagaminta iš kefyro, receptūra. Daugelis žmonių nenaudoja mielių, todėl jiems patinka šis kepimo būdas, o šie belyashis iškepa greičiau nei mieliniai. Šie beliašai būna purūs, su sultingu mėsos įdaru ir lengvai kepami! Įdarui galite naudoti bet kokią maltą mėsą pagal savo skonį.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti keptuvėje kepto belašo su malta mėsa kefyre, jums reikės:

  • Tešlai:
  • kefyras – 250 ml;
  • sodos – 0,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kvietiniai miltai – 3 puodeliai 200 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1,5 šaukštelio.
  • Įdarui:
  • bet kokios rūšies maltos mėsos – 300 gr;
  • svogūnas (didelis) – 1 vnt;
  • vandens – 50-70 ml;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • augalinio aliejaus, skirto beliašui kepti.

Maisto gaminimo procesas

  1. Persijokite miltus į dubenį, suberkite cukrų, druską, viduryje padarykite duobutę. Į duobutę supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek kambario temperatūros kefyro.
  2. Likusį kefyrą supilkite į atskirą dubenį, suberkite sodą, iš karto išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Dėl sodos kefyras taps purus ir burbuliuojantis. Tada kefyro ir sodos mišinį supilkite į dubenį su miltų mišiniu ir iš pradžių šaukštu išminkykite tešlą.
  3. Kai tešla pradės sukibti, toliau minkykite rankomis. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
  4. Įdarui maltą mėsą sudėkite į pakankamai didelį dubenį, kad tilptų mėsa.
  5. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną (arba sumalkite mėsmale), tada sudėkite jį į įdarą ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  6. Gerai išmaišykite faršą, tada supilkite šaltą vandenį ir dar kartą gerai išmaišykite.
  7. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į lygias dalis (aš turėjau 12 dalių). Kiekvieną dalį susukite į rutuliuką.
  8. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug 0,5-0,7 cm storio paplotėlį.
  9. Į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite 1-1,5 šaukšto maltos mėsos.
  10. Kiekvieno plokštainio kraštus užlenkite į viršų kaip hinkali (kaip pavaizduota paveikslėlyje). Gerai užspauskite kraštus.
  11. Padėkite tešlos gabalėlį siūle žemyn, išlyginkite jį rankomis ir šiek tiek iškočiokite kočėlu. Taip suformuokite visus koldūnus.
  12. Keptuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų, tada sudėkite kotletus mėsa siūle žemyn. Kepkite koldūnus ant silpnos ugnies augaliniame aliejuje, kol paruduos viena pusė, tada apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu (kad koldūnai gerai paruduotų) ir kepkite, kol paruduos kita pusė.
  13. Riebalų perteklių iš keptuvės pašalinkite ant popierinių rankšluosčių. Palaipsniui apkepkite visus koldūnus. Skanius, traškius, purius mėsos koldūnus patiekite karštus. Turėtumėte išbandyti šį kepinį, nes tešlą su kefyru užminkyti lengva, o šių belyashi skonis jums tikrai patiks!
  14. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą