
Norėčiau pasidalyti įdomiu keksiukų su dešrelėmis ir sūriu kepimo receptu. Šiuos nesaldžius keksiukus gaminu savo vaikui mokykloje. Juos galima naudoti kaip užkandį arba patiekti prie arbatos. Tai puiki dešrelių tešlos alternatyva. Keksiukai labai minkšti, švelnūs, skanūs ir aromatingi. Jie tinka ne tik karšti, bet ir šalti.
Sudedamosios dalys
Keksiukams su dešrelėmis ir sūriu paruošti reikės:
- kefyras – 100 ml;
- kietasis sūris – 100 gr;
- kiaušiniai – 2 gr;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- miltai – 110 gr;
- augalinis aliejus – 60 g;
- druskos – žiupsnelis;
- dešrelės – 2-3 vnt.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir druską, plakite mikseriu 3 minutes.
- Supilkite kefyrą į mišinį ir maišykite nedideliu greičiu.
- Tada supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite mikseriu.
- Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite mentele.
- Sutarkuokite sūrį ir įmaišykite į tešlą, dar kartą išmaišykite mentele.
- Keksiukų tešla nėra labai tiršta, ji yra oro ir lengva. Tešlą supilkite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki pusės. Keksiukų formelių nepatepiau aliejumi, nes jos silikoninės, tačiau jei turite geležines formeles, turėtumėte jas patepti aliejumi. Kiekvieną dešrelę supjaustykite į tris dalis. Į kiekvieno kekso tešlos vidurį įdėkite po gabalėlį dešros (taip, kad tešla užpildytų visą formos tūrį).
- Kepkite keksiukus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Į stalą patiekite skanių, minkštų ir kvapnių bandelių su dešrelėmis ir sūriu.
- Gero apetito!