Mastika, pagaminta iš želatinos ir cukraus pudros

Šis iš želatinos ir cukraus pudros gaminamas fondantas nėra skirtas tortams vynioti, tačiau iš jo puikiai gaminamos figūrėlės, gėlės ir kitos dekoracijos. Jį pagaminti gana paprasta. Su šiuo glaistu reikia dirbti vikriai, nes jis greitai kietėja ir džiūsta. Ją galima dažyti bet kokia spalva, o suvyniotą į maistinę plėvelę mastiką galima laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau kaip 2-3 dienas.

Sudedamosios dalys

Iš želatinos ir cukraus pudros paruošti mastiką reikės:

  • cukraus pudros – 250 g;
  • želatinos – 1 šaukštelis;
  • vandens – 8-9 šaukšteliai;
  • citrinos sulčių – keli lašai;
  • kvapiosios medžiagos – 1 lašas (pagal poreikį).

gaminimo procesas

  1. Želatiną išmirkykite šaltame vandenyje.
  2. Palikite 20 minučių pastovėti. Jei jis nėra greitai tirpstantis, palikite 1 valandą. Periodiškai maišykite želatiną.
  3. Išsijokite cukraus pudrą į dubenį.
  4. Želatiną maišydami kaitinkite vandens vonelėje, kol ištirps (60-70 laipsnių temperatūroje).
  5. Padarykite duobutę cukraus pudroje ir supilkite karštą želatiną, kvapiąsias medžiagas ir citrinų sultis.
  6. Iš pradžių šaukštu įmaišykite želatiną į miltelius.
  7. Tada išminkykite rankomis kaip tešlą. Mišinys turi būti plastiškas ir gerai išlaikyti formą. Nepamirškite, kad su šia mastika reikia greitai minkyti ir dirbti!
  8. Suvyniokite jį į „dešrą”, sudėkite 2-3 eilėmis ir iš karto suvyniokite į maistinę plėvelę. Pasiųskite jį į šaldytuvą. Tada supjaustykite jį gabalėliais ir padarykite papuošimus, nuspalvinkite bet kokia spalva arba palikite sniego baltumo.
  9. Iš cukraus pudros ir želatinos pagaminta puiki mastika jau paruošta naudojimui, ją reikia šiek tiek pašildyti ir išėmus iš šaldytuvo sutrinti rankoje.
  10. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą