Cheburek tešla su actu

Sultingi, traškūs išorėje ir sultingi viduje naminiai koldūnai patinka beveik visiems. Namų šeimininkės išbando įvairiausias tešlas, tikėdamosi rasti „savo” receptą. Aš nesu išimtis, o kadangi čeburekai yra mano mėgstamiausias patiekalas, gaminu juos gana dažnai ir kiekvieną kartą išbandau naują receptą arba pakeičiu senus, patikrintus receptus. Neseniai susidūriau su cheburek tešlos su actu receptu. Rezultatas man labai patiko, tešla buvo burbuliuojanti, traški iš išorės, o viduje minkšta ir švelni. Išbandykite, šiame recepte esantys gardūs čeburekai tikrai patiks jūsų artimiesiems!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti čeburekų ant tešlos su actu, reikės:

  • Tešlai:
  • miltų – 600 g;
  • vandens – 250 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • 9 % acto – 1,5 šaukštelio.
  • Įdarui:
  • mėsos (galite rinktis jautieną, kiaulieną arba maišyti abi mėsos rūšis) – 500 g;
  • svogūnai – 200 gr;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • ledo vandens – 70 ml.

Virimo procedūra

  1. Miltus supilkite į dubenį.
  2. Puodelyje sumaišykite šiltą vandenį, druską, cukrų, augalinį aliejų ir actą.
  3. Gautą skystį supilkite į dubenį su miltais.
  4. Užminkykite minkštą, bet standžią tešlą. Palikite tešlą pailsėti apie 20 minučių, uždengę maistine plėvele.
  5. Kol tešla ilsisi, paruoškite cheburek įdarą. Mėsą pertrinkite per mėsmalę. Nuluptus svogūnus pertrinkite per mėsmalę (galite susmulkinti blenderiu) ir sudėkite į mėsą.
  6. Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite iki vientisos masės.
  7. Į maltą mėsą įpilkite ledinio vandens ir dar kartą išmaišykite. Dėl vandens čeburekų įdaras bus sultingas.
  8. Pailsėjusi cheburek tešla dėl pridėto acto taps lanksti ir labai elastinga.
  9. Padalykite tešlą į dvi dalis.
  10. Kiekvieną dalį susukite į ritinėlį.
  11. Kiekvieną ritinėlį padalykite į 7 dalis.
  12. 14 tešlos gabalėlių iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
  13. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į apskritimą.
  14. Ant pusės apskritimo dėkite maltos mėsos (apie 1 valgomąjį šaukštą).
  15. Pirštais stipriai suspauskite mėsos kukulių kraštus. Tešlos perteklių nupjaukite kočėlu. Gausite apie 16-17 cheburekų (atsižvelgiant į tai, kad iš tešlos likučių taip pat susidarys cheburekai).
  16. Paruoštus čeburekus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus.
  17. Kepkite čeburekus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie įgaus auksinę spalvą (po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės).
  18. Čeburekai, pagaminti iš tešlos, išminkytos su actu, yra burbuliuoti, traškūs ir labai sultingi.
  19. Jūsų artimieji su malonumu valgys šiuos čeburekus ir prašys dar!
  20. Gero apetito jums, draugai!

 

Parašykite komentarą