Mannik su obuoliais keptuvėje

Puikią obuolių kruopų košę galite pasigaminti keptuvėje. Šis paprastas receptas yra patogus įrankis, jei dėl kokių nors priežasčių orkaitė neveikia arba jos nėra (pvz., namelyje). Manų kruopos būna labai skanios, kvapnios ir gražios, jas galima greitai paruošti namų arbatos vakarėliui arba kai svečiai pasibeldžia į duris.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti manniką su obuoliais keptuvėje, reikės:

  • manų kruopos – 200 gr;
  • cukraus – 100 g;
  • kefyro (mano atveju – 2,5 % riebumo) – 180 ml;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 1/2 šaukštelio;
  • cinamono – žiupsnelis;
  • kepimo miltelių – 6 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • obuoliai – 200 g;
  • sviesto – 30 g.

Metodas

  1. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir druską ir išmaišykite plaktuvu.
  2. Suberkite manų kruopas, vanilinį cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, tada įmaišykite aliejų ir kefyrą.
  3. Įmaišykite manų kruopų tešlą, kad ji nebūtų per tiršta ir primintų grietinę ar blynų tešlą. Nuluptus ir nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
  4. Keptuvę (mano keptuvė yra 22 cm skersmens) ištepkite sviestu.
  5. Supilkite tešlą į keptuvę, uždenkite ir sumažinkite kaitrą.
  6. Kepkite obuolių manų kruopas apie 15-20 minučių (paviršius turi būti sausas). Tada apverskite manų kruopas (pirmiausia galite apversti ant plokščios lėkštės, o tada grąžinti į keptuvę) ir kepkite iš kitos pusės dar 7 minutes. Paruoštą apetitišką, labai skanų ir kvapnų manniką su obuoliais perkelkite į lėkštę ir, supjaustę gabalėliais, patiekite prie arbatos.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą