Aguonų suktinukas iš sluoksniuotos tešlos

Nuo vaikystės mėgau kepti su aguonomis. Ypač pyragai ir bandelės su daugybe saldžių aguonų. Štai kodėl šis receptas man buvo išsigelbėjimas. Juk iš parduotuvėje nupirktos sluoksniuotos tešlos nesunku iškepti skaniausią aguonų vyniotinį. Šis pyragas turi labai gerą aguonų įdarą, jį nesunku pagaminti, jis yra oro, kvapnus, tiesiog tirpstantis burnoje ir netgi puikiai dera su sluoksniuota tešla. Visiems patariu išsikepti šį gardžiausią aguonų suktinuką!

Sudedamosios dalys

Aguonų suktinukui pagaminti reikės:

  • sluoksniuotos tešlos – 250 g;
  • aguonų sėklos – 100 gr;
  • cukraus – 3 šaukštai;
  • sviesto – 20 g;
  • miltų tešlai iškočioti;
  • kiaušinis – 1 pvz.

Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia reikia išimti sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir palikti ją atšilti (apie 30-40 min.) kambario temperatūroje. Kol tešla atitirpsta, galime paruošti aguonų įdarą vyniotiniui. Tokių aguonų nusipirkau parduotuvėje.
  2. Aguonas suberkite į puodą, užpilkite 300 ml vandens ir pastatykite ant ugnies. Užvirus virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Kol verda, kelis kartus šaukštu pamaišau aguonas.
  3. Nukelkite aguonų puodą nuo ugnies ir uždenkite dangčiu. Palikite aguonas išbrinkti 30-40 minučių. Per tą laiką aguonos sugers reikiamą kiekį vandens ir šiek tiek padidės. Tuomet aguonas perkelkite į sietelį ir palikite 7-10 minučių, kad nubėgtų likęs vanduo (per tą laiką aguonas kelis kartus pakratau, kad greičiau pasišalintų papildomas skystis, tačiau tai reikia daryti atsargiai, kad aguonos neišbyrėtų).
  4. Aguonas suplakite panardinamuoju maišytuvu. Aguonos šiek tiek pašviesės. Susmulkintos aguonos bus sultingos ir purios paruoštoje tešloje.
  5. Suplaktas aguonas sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir kambario temperatūros sviestą. Žinoma, galima apsieiti ir be sviesto, tačiau dėl jo aguonų įdaras bus ypač skanus.
  6. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės ir aguonų įdaras sluoksniuotos tešlos vyniotiniui bus paruoštas.
  7. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite atšildytą tešlą į 2-3 milimetrų storio stačiakampį.
  8. Aguonų įdarą dėkite ant susuktos tešlos porą centimetrų nuo tešlos kraštų. Įdarą šiek tiek paspauskite mentele. Įdėta daug užpildo, o jo aukštis yra apie 5 milimetrus.
  9. Užlenkite siaurus tešlos stačiakampio kraštus ant įdaro.
  10. Tada, pradėdami nuo plačiojo krašto, suvyniokite tešlą.
  11. Atsargiai sudėkite aguonų suktinuką ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
  12. Nedideliame dubenėlyje šakute išplakite vieną kiaušinį iki vientisos masės. Suktinuko paviršių patepkite plaktu kiaušiniu naudodami kepimo šepetėlį.
  13. Aguonų suktinukus pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 minutes (kol taps auksinės spalvos). Kepimo metu vyniotinis padidės, bet atvėsęs šiek tiek susitrauks – tai normalu sluoksniuotai tešlai.
  14. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Tada supjaustykite porcijomis ir patiekite. Sultingas, saldus įdaras puikiai dera su sluoksniuota tešla, todėl esu tikra, kad šis skanus vyniotinis su aguonomis patiks daugeliui žmonių!
  15. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą