Zebrų pyrago receptas buvo užrašytas daugelio šeimininkių senose kulinarinėse knygose, tikriausiai jų motinų ir senelių. Tikriausiai tai vienas iš tų receptų, kurie bėgant metams nepasensta. Zebro tortas yra purus, minkštas, labai skanus ir originalios išvaizdos. Toks kepinys visada praverčia per šeimos arbatos vakarėlį.
Sudedamosios dalys
Zebro pyragui paruošti reikės:
- sviestas ir (arba) margarinas – 100 gr;
- cukraus – 200 ml;
- vanilinio cukraus – 1 maišelis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- kefyro – 1 puodelis;
- miltai – 250 g;
- kepimo miltelių – 1,5 šaukštelio;
- kakavos – 2,5 valgomojo šaukšto.
Metodas
- Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
- Įmuškite kiaušinius ir suplakite.
- Supilkite kefyrą ir išmaišykite.
- Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite iki vientisos tešlos.
- Padalykite tešlą į dvi dalis, į vieną dalį įberkite kakavos ir gerai išmaišykite.
- Į silikoninį kepimo indą (aš turiu silikoninį indą) šaukštais pakaitomis, atsitiktine tvarka, nemaišydami, pakaitomis šviesią ir tamsią tešlos dalis. Kepkite „Zebra” pyragą 190 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Patikrinkite paruošimą medine lazdele.
- Paruoštą „Zebra” pyragą pabarstykite cukraus pudra.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!