Košės pyragas

Šiandien siūlau pagaminti manų kruopų pyragą. Šis receptas pagrįstas latvišku patiekalu „Buberts”, kuris gaminamas iš kiaušinių ir manų kruopų. Jis yra labai švelnus ir labiau primena suflė arba pudingą nei manų kruopas. Labai skanu! Prie šio pyrago puikiai tiktų grietinė arba medus.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti manų kruopų pyragą, turėsime:

  • 500 ml pieno;
  • 3-4 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 100 g manų kruopų;
  • 50 g migdolų;
  • 4 kiaušiniai;
  • sauja sultenių;
  • žiupsnelis druskos;
  • Aliejumi ir manų kruopomis ištepkite pyrago formą.

Virimo procedūra

  1. Sumaišykite pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir užvirinkite. Į verdantį pieną suberkite manų kruopas ir nuolat maišydami virkite 5-10 minučių. Masė turi tapti tiršta.
  2. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Palikite manų kruopas šiek tiek atvėsti ir sudėkite smulkintus migdolus, sultenes ir kiaušinių trynius.
  3. Gerai išmaišykite mišinį.
  4. Atskirai suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Į pagrindinį mišinį įmaišykite baltymus ir švelniai išminkykite.
  5. Patepkite formą sviestu arba augaliniu aliejumi, gausiai pabarstykite ją manų kruopomis ir sudėkite tešlą į formą.
  6. Kepkite manų kruopų pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol apskrus. Patiekite su medumi arba grietine. Pyragas gaunasi labai minkštas ir skanus.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą