Kaip pasigaminti samosą

Samsa labai populiari rytietiškoje virtuvėje. Be jo neapsieina nė vienas rytietiškas patiekalas. Tikroji samsa kepama specialiose krosnyse – tandyruose. Tačiau miesto sąlygomis įprasta orkaitė gali gana sėkmingai atlikti tandoor vaidmenį. Samsa gali būti ruošiama su įvairiais įdarais, tačiau populiariausias yra ėrienos įdaras. Šiandien gaminsime būtent tokį samsą.

Sudedamosios dalys .

Norėdami pasigaminti samsą, turėsime:

  • Tešlai:
  • 500 g miltų;
  • 1 puodelis šalto vandens;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos pagal skonį.
  • Įdarui:
  • ėriena – 500 g;
  • svogūnas – 3 gabaliukai (vidutinio dydžio);
  • sviestas (arba šoninė) ;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • zira – 1 šaukštelis;
  • sezamo (pagal skonį);
  • 1 kiaušinio trynys (sutepkite samsą prieš dėdami į orkaitę).

gaminimo procesas

  1. Išmatuokite miltus.
  2. Dubenyje sumaišykite vandenį, kiaušinį ir druską.
  3. Persijokite miltus ir palaipsniui įmaišykite vandenį bei kiaušinį.
  4. Užminkykite tokią tešlą ir palikite ją 30 minučių šaltoje vietoje.
  5. Po 30 minučių išimkite tešlą ir supjaustykite ją į 4 lygias dalis.
  6. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką.
  7. Smulkiai supjaustykite šoninę ir išlydykite ją ant silpnos ugnies. Jei lajaus nėra, tinka lydytas sviestas.
  8. .
  9. Paimkite kiekvieną tešlos gabalėlį ir plonai iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto stalo. Tešlos sluoksnį iš karto patepkite ištirpintu lajumi.
  10. Iškart susukite tešlą į ritinį.
  11. Sudėkite visus ritinėlius ant miltais pabarstytos lėkštės kaip sraigę (dėl kompaktiškumo, nes samosa paprastai kepama dideliais kiekiais, o kad viskas tilptų, tešla suvyniojama būtent taip).
  12. Samso tešlą 2 valandoms padėkite į šaltą vietą.
  13. Dabar įdaro mūsų samsa
  14. Paruoškite mėsą: avieną (šiuo atveju), bet tai gali būti bet kokia mėsa.
  15. Nulupkite jį nuo visų folijų ir atsargiai, neskubėdami, supjaustykite peiliu į mažus gabalėlius. Tam prireiks laiko. Jei skubate, galite naudoti mėsmalę.
  16. Supjaustykite svogūnėlius griežinėliais. Kiekvieną svogūną perpjaukite išilgai pusiau, o kiekvieną pusę – taip pat pusiau. Stenkitės svogūnus supjaustyti labai plonais griežinėliais.
  17. Paimkite kmynus ir suberkite juos į trintuvą.
  18. Sumalkite jį trintuve.
  19. Sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, prieskonius.
  20. Išmaišykite, kad susimaišytų.
  21. Tada paimkite kiekvieną ritinėlį atskirai ir supjaustykite jį vienodais gabalėliais.
  22. Iškočiokite plonu sluoksniu, į vidurį įdėkite gabalėlį sviesto arba gabalėlį riebalų.
  23. Ant sviesto gabalėlio dėkite mėsos įdarą.
  24. Padarykite trikampius paplotėlius.
  25. Sudėkite juos ant kepimo skardos, viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  26. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite samosą apie 30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Iš nurodyto produktų kiekio gavau du ištisus padėklus samso.
  27. Išimkite samsą iš orkaitės, sudėkite į lėkštę ir iš karto patiekite.
  28. Skanus, kvapnus samosa jau paruoštas!
  29. Prie stalo ir gero apetito!

Parašykite komentarą