Lietuviškas įdarytas zrazy

Jautienos gabalą be kaulo iš krašto supjaustykite plonais griežinėliais, gerai išmuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, palikite taip 1/2 valandos. Svieste pakepinkite 2 smulkiai supjaustytus svogūnus, sumaišykite su tarkuota rugine duona arba bandelėmis, įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, 4-8 smulkintų pievagrybių arba pievagrybių, 1 kiaušinį, išmaišykite, įdėkite įdaro į kiekvieną zrazą, suvyniokite į vamzdelius (jei nepavyksta gerai suvynioti, kiekvieną suriškite siūlais), pabarstykite miltais, sudėkite į puodą su ištirpintais inkstų taukais arba sviestu, troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies; Kai apkeps iš visų pusių, supilkite 2 puodelius sultinio; jei padažas užvirs, supilkite jį dar kartą. Įpilkite stiklinę grietinės, truputį grybų sultinio, įdėkite saują tarkuotos ruginės duonos, užvirinkite, supilkite į lėkštę zrazy.

Produktai Lietuviškas įdarytas zrazy

jautiena be kaulų pagal skonį
pagal skonį
pipirų pagal skonį
muskato riešuto pagal skonį
svogūnai 2 vnt.
aliejaus 0,5 valgomojo šaukšto
ruginės duonos pagal skonį
grybų pagal skonį
kiaušiniai 1 vnt.
šoninės pagal skonį
grietinė 1 puodelis

Parašykite komentarą