Lietuviški barščiai

Susmulkintus mėsos kaulus ir šoninę sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 2-2,5 valandos, tada dar 3 valandas virkite. Nuluptus burokėlius, salierus, morkas ir svogūnus supjaustykite julieno juostelėmis. Nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną sudėkite į įkaitintą sviestą ir lengvai pakepinkite. Tuomet sudėkite burokėlius, išvirkite iki pusės, sudėkite morkas ir salierus ir taip pat išvirkite iki pusės. Paruoštas šaknis užpilkite perkoštu sultiniu, sudėkite salierų žalumynus, kelias minutes pavirkite ir pagardinkite svieste virtais ir sultinyje ištirpintais miltais. Tada sudėkite šviežiai nuskintas ir nuplautas rūgštynes, griežinėliais supjaustytas bulves, pagardinkite barščius druska ir maltais juodaisiais pipirais ir virkite, kol jie bus paruošti, pabaigoje užpilkite grietine. Patiekdami į lėkštę su barščiais dėkite krūtinėlę, griežinėliais supjaustytas dešreles ir žalumynus.

Produktai Lietuviški barščiai

mėsa 500 g
burokėliai 2 vnt.
svogūnai 1 vnt.
grietinė 0,5 puodelio
sviestas 3 šaukštai
saliero šaknis 2 vnt.
1 morka
dešrelės 100 g
miltai 1 valgomasis šaukštas
bulvės 2 vnt.
rūgštynės 100 g
žalumynai pagal skonį
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Parašykite komentarą