Avižinis pyragas su varškės įdaru

Traški avižinių dribsnių ir migdolų plutelė kartu su obuoliais ir varške suteikia šiam pyragui ypatingo žavesio. Avižinių dribsnių ir varškės pyragas yra nepaprastai skanus.

Sudedamosios dalys

Avižiniam pyragui su varškės įdaru pagaminti reikės:

  • Tešlai:
  • 300 g greito paruošimo avižų;
  • 100 g miltų;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 85-100 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • migdolų dribsnių.
  • Įdarui:
  • 250 g 9% varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 85-100 g cukraus;
  • sauja sultenių;
  • 1 didelis obuolys;
  • 20 cm skersmens kepimo skardą.

Metodas

  1. Sumaišykite sausus ingredientus – avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
  2. Įpilkite ištirpinto sviesto.
  3. Maišykite, kol susidarys trupinių tešla, t. y. stambūs trupiniai. Kol gaminsite įdarą, palikite kuriam laikui.
  4. Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi iki vientisos masės, suberkite sultenes ir išmaišykite.
  5. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, dugną išklokite pergamentu. Išspauskite 2/3 tešlos. Ant viršaus tolygiai paskleiskite tarkuotą obuolį.
  6. Tada tolygiai paskirstykite įdarą.
  7. Likusį įdarą užtepkite ant varškės ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Avižinį pyragą su varškės įdaru ir obuoliais kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol taps auksinės spalvos. Palikite avižinį pyragą visiškai atvėsti formoje, tada atsargiai perkelkite į lėkštę.
  9. Skanus avižinis pyragas su varškės įdaru ir obuoliais paruoštas.
  10. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą