Krabų lazdelės tešloje

Krabų lazdelės tešloje – puikus greitas receptas. Skanus, greitas ir gali būti patiekiamas prie šventinio stalo.

Produktai Krabų lazdelės tešloje

Ingredientai (4 porcijoms)
Krabų lazdelės – 500 g
Augalinis aliejus – 1 puodelis
Miltai – 0,75 puodelio
Pienas arba vanduo – 0,75 puodelio
Kiaušinis – 2 vnt.
Žalumynai – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį

Recepto nuotrauka: Krabų lazdelės tešloje – 1 žingsnis.
Ingredientai yra priešais jus.

 

Kaip pasigaminti krabų lazdeles tešloje:

Krabų lazdeles sudėkite į stiklinį indą, įberkite druskos, pipirų, 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus. Išmaišykite, kad susimaišytų.

Palikite šaldytuve marinuotis 15-20 minučių.Paruoškite tešlą.

Miltus atskieskite šiltu pienu, išmaišykite, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinius. Gerai išplakite. Palikite šiltoje vietoje 10 minučių.Krabų lazdeles pamerkite į tešlą.

Įkaitinkite katilą. Supilkite aliejų.

Krabų lazdeles kepkite aliejuje 2-3 minutes ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps traškios.Krabų lazdeles galite papuošti žolelėmis. Krabų lazdeles tešloje patiekite šiltas su majonezu ir citrinos griežinėliais.Gero apetito!

Krabų lazdelės tešloje, iškeptos per kelias minutes – skanus užkandis ar užkandėlė, o čili padažas užtrunka tik 2 minutes!Traškios krabų lazdelės su čili padažu – tai greitas, paprastas ir labai skanus užkandis ar užkandėlė prie taurės raudonojo vyno.Šios krabų lazdelės puikiai tinka patiekti svečiams kaip užkandis.  Mes su vyruku paprastai mėgaujamės šiais traškiais keptais skanėstais kaip užkandžiu.

Man patinka šis receptas, nes ir tešlą, ir padažą paruošti užtrunka vos kelias minutes. Kepimas priklauso nuo to, kiek jų ruošiate, bet mūsų gaminamos vidutiniškai per 15 minučių.Jei tai daroma paskutinę minutę, o krabų lazdelės vis dar užšaldytos, dar uždarytą maišelį trumpam įdedu į dubenį su kambario temperatūros vandeniu ir kepu lazdeles ant vidutinės, o ne didelės ugnies.Taip kepimas trunka šiek tiek ilgiau.

Bet manau, kad jei tikrai labai, labai trokštate skanaus užkandžio ir mėgstate krabų lazdeles, bus verta.Paprastai mes turime krabų lazdelių (žinoma, atitirpintų), kuriomis užkandžiaujame visą dieną.

Esą taip pradedame užkandžiauti šiek tiek sveikiau.Šios mažos keptos krabų lazdelės nėra tokios sveikos, tačiau jos taip pat nėra tokios blogos, o padažas toks universalus. Esu tikra, kad paragavę padažo, rasite daugybę kitų būdų, kaip jį panaudoti.Krabų lazdelės tešloje, iškeptos per kelias minutes – skanus užkandis ar užkandėlė, o čili padažas užtrunka tik 2 minutes!

Ingredientai:

  • 10 per pusę perpjautų krabų lazdelių (naudojau imitacinę krabų mėsą)
  • 1/2 puodelio kukurūzų miltų (kukurūzų krakmolo)
  • 1/4 puodelio miltų
  • 1 šaukštas kepimo miltelių
  • 1/4 šaukšto druskos
  • 1/2 puodelio ledinio vandens
  • Papildomi kukurūzų miltai dulkėms (kukurūzų krakmolas)

Aliejus kepimui

Krabu padazas

  • 1 / 4 puodelio pomidorų padažo (tiršto kečupo)
  • 1/4 puodelio švelnaus arba stipraus čili padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 šaukštas šviežio imbiero, smulkiai sutarkuoto
  • 1/2 puodelio vandens
  • Instrukcijos
  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską – palaipsniui pilkite ledinį vandenį, kol susidarys tiršta tešla.
  • Krabų lazdeles papildomai apibarstykite kukurūzų miltais
  • Įkaitinkite kepimui skirtą aliejų
  • Kiekvieną krabų lazdelę panardinkite į tešlą – kepkite, kol taps auksinės spalvos, ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio

krabu lazdelės tešloje paprastai

Porcijų skaičius: 5 Gaminimo laikas: 50 minučių

  • Atšaldytos krabų lazdelės240 g (10 vienetų)
  • kietas sūris100 g
  • vištų kiaušiniai2 vnt.
  • kvietinių miltų2 valgomieji šaukštai.
  • rafinuotas saulėgrąžų aliejus200 ml
  • Provanso majonezas2 šaukštai.
  • citrinos sulčių1 valgomasis šaukštas.
  • smulkus stalas salta
  • maltų juodųjų pipirų

Maisto gaminimo receptas

1 žingsnis: marinuokite krabų lazdeles natūraliose citrinos sultyse.
Nulupkite iš anksto atšaldytas krabų lazdeles nuo įpakavimo. Sudėkite lazdeles į dubenį ar dubenėlį ir lengvai apšlakstykite citrinos sultimis. Krabų lazdeles lengvai papipirinkite, kad jos įgautų pikantiškumo. Palikite lazdeles 30 minučių mirkti citrinos sultyse ir marinate.

2 žingsnis: Įmuškite kiaušinius tešlai.
Kol krabų lazdelės marinuojamos, paruoškite joms sūrio tešlą. Atskirame giliame dubenyje plaktuvu išplakite du vištų kiaušinius iki vientisos masės. Kiaušinius plakite ne per ilgai, tik įsitikinkite, kad baltymai ir tryniai gerai susimaišė.

3 veiksmas: Į plaktus kiaušinius įmaišykite majonezo, druskos ir aštriųjų pipirų.
Į kiaušinius įmaišykite porą šaukštų majonezo. Tešlą lengvai pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Viską dar kartą išmaišykite plaktuvu.

4 veiksmas: į tešlą suberkite tarkuotą kietąjį sūrį.
Susmulkinkite gabalėlį sūrio smulkia tarka. Tinka bet koks jums patinkantis kietasis sūris.

Į tešlą sudėkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.

5 veiksmas: į tešlą suberkite kvietinius miltus.
Galiausiai į tešlą suberkite persijotus kvietinius miltus. Tereikia trupučio, užtenka kelių šaukštų. Priešingu atveju tešla taps per tiršta.

Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

6 veiksmas: panardinkite krabų lazdeles į tešlą
Kiekvieną krabų lazdelę iki galo panardinkite į tešlą, kad ji visiškai padengtų paviršių. Stenkitės, kad tešlos sluoksnis ant pagaliuko būtų tolygus ir ne per storas.

7 veiksmas: kepkite krabų lazdeles tešloje saulėgrąžų aliejuje.
Į sausą nepridegančią keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, visada rafinuotą. Kai aliejus įkaista, atsargiai dėkite krabų lazdeles į tešlą. Krabų lazdeles kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Tada medine mentele arba dviem šakutėmis apverskite lazdeles į kitą pusę. Palaukite, kol krabų lazdelės apkeps iš kitos pusės.

8 veiksmas: Krabų lazdeles išdėliokite ant servetėlės.
Paruoštas sūrio tešloje keptas krabų lazdeles perkelkite į popierinėmis servetėlėmis uždengtą lėkštę. Jie sugers visą riebalų perteklių ir lazdelės nebus per daug riebios ir aliejingos.

9 veiksmas: patiekimas
Krabų lazdeles sūrio tešloje patiekite šiltas. Originalus užkandis tinka su pomidorų arba aštriu baltu padažu, pavyzdžiui, grietine. Padažą galite pasigaminti ir patys. Reikia sumaišyti grietinę, mėgstamas šviežias žoleles, susmulkintą česnaką, įberti šiek tiek druskos ir aštrių pipirų. Krabų lazdeles galima dėti ant salotų lapų, papuošti šviežiais žalumynais, šviežių daržovių griežinėliais arba plonais citrinos griežinėliais.

 

Gero apetito!

Parašykite komentarą