Konservuotos cukinijos ir vyšnios (žiemai)

Cukinijos yra neutralaus skonio ir puikiai dera su įvairiomis uogomis ir vaisiais, sugeria jų skonį. Siūlau pasigaminti gardų ir aromatingą konservą – konservuotas cukinijas su vyšniomis. Cukinijos įgaus vyšnių skonį ir aromatą, taps rūgščiai saldžios – tai puikus konservavimas, kuris žiemai suteiks vasaros skonį!

Produktai Konservuotos cukinijos ir vyšnios (žiemai)

Cukinijos – 800 g
Vyšnios – 300 g
Cukrus – 250 gr
Vanduo – 600 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKonservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemą)
Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus produktus.
Jei vyšnios per rūgščios, galite padidinti cukraus kiekį.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 2 žingsnis
Nulupkite cukinijų odelę. Jei yra sėklų, išpjaukite minkštąją dalį su sėklomis. Nuluptą cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Paruoštos cukinijos svoris – 600 g.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 3 žingsnis
Vyšnios plaunamos, rūšiuojamos. Jei yra sugedusių uogų, jas pašalinkite.

Maisto gaminimo nuotraukos: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 4 žingsnis
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius bet kokiu būdu. Sterilizavau garais.
Supilkite į puodą vandenį, užvirinkite, uždėkite dangtelius ant dugno.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 5 žingsnis
Tada ant keptuvės uždėkite stovą ir sudėkite ant jo švarius stiklainius apverstus aukštyn kojomis. Sterilizuokite stiklainius su dangteliais 15 minučių. Man reikėjo 3 500 ml stiklainių.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 6 žingsnis
Sterilizuotus stiklainius padėkite ant švaraus rankšluosčio aukštyn kojomis, kad vandens perteklius nubėgtų. Dangtelius taip pat galima džiovinti ant rankšluosčio.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 7
Į paruoštus stiklainius sandariai sudėkite cukinijos kubelius ir vyšnią.

Maisto gaminimo nuotraukos: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 8 žingsnis
Ant viršaus užpilkite verdančio vandens iki pat viršaus.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 9
Uždenkite stiklainius dangteliais, tada uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Maisto gaminimo nuotraukos: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 10 žingsnis
Tada visą skystį iš stiklainių supilkite atgal į puodą. Geriausia naudoti plastikinį dangtelį su skylutėmis.

Maisto gaminimo nuotraukos: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 11 žingsnis
Į skystį suberkite granuliuotą cukrų ir puodą įjunkite ant ugnies.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 12.
Užvirinkite ir virkite 1 minutę.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 13.
Po to stiklainį su cukinijomis ir vyšniomis užpilkite verdančiu skysčiu beveik iki krašto.

Maisto gaminimo nuotraukos: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – 14 žingsnis
Nedelsdami užsukite arba uždarykite stiklainius užsukamais dangteliais. Greitai apverskite stiklainius aukštyn kojomis.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 15
Apvyniokite stiklainius antklode arba pledą. Tokioje padėtyje leiskite cukinijoms su vyšniomis visiškai atvėsti.

Nuotraukų receptas: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 16
Tada padėkite į rūsį arba rūsį ir laikykite.

Recepto nuotrauka: Konservuotos cukinijos su vyšniomis (žiemai) – žingsnis Nr. 17
Gero apetito!

Parašykite komentarą