Kava Eg-Nog

Eggnog yra škotiškas kokteilis iš kiaušinių ir pieno. Nors kiaušinių kokteilis paprastai patiekiamas per Kalėdas, nėra nieko blogo pasimėgauti šiuo ypatingu kavos gėrimu bet kokia proga.

Ingredientai Kava Eg-Nog (6 porcijoms)

Kiaušiniai (baltymai atskirti nuo trynių) – 8 kiaušiniai.
Cukrus – 225 g
Stipri šalta kava (espreso arba 75 g kavos išvirkite 1 litre vandens) – 250 ml
Viskis arba burbonas 220ml
Viskis arba burbonas – 220 ml
Plakta grietinėlė 120ml
Maltas muskato riešutas
Nuotraukų receptas: Kavos eggnog

Recepto nuotrauka: Kavos eggnog – 1 žingsnis
Išplakite kiaušinių trynius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Švelniai kaitinkite ant silpnos ugnies, maišydami mediniu šaukštu. Palikite kelioms minutėms atvėsti, tada įmaišykite kavą ir viskį. Palaipsniui supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Suplakite kiaušinių kokteilį su kiaušinių baltymais ir išmaišykite. Supilkite gėrimą į mažas taures, papuoškite plakta grietinėle ir muskato riešutu.

Parašykite komentarą