Kiaušinienė ir troškinti kopūstai

Labai augaliniai pusryčiai – kiaušinienė ir troškinti kopūstai. Sultingi troškinti kopūstai dera su keptu kiaušiniu. Skanus ir paprastas!

Produktai Kiaušinienė ir troškinti kopūstai

Ingredientai (2 porcijoms)
Baltieji kopūstai (jauni) – 300 g
Kiaušiniai – 2 vienetai.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus (kepimui) – 1-2 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušinienė su troškintais kopūstais
Recepto nuotrauka: Kiaušinienės su troškintais kopūstais gaminimas – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus pagal sąrašą.
Aš naudojau jaunus kopūstus, bet tinka ir įprasti baltagūžiai kopūstai.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su troškintais kopūstais – 2 žingsnis
Kopūstus gerai nuplaukite, nusausinkite šluoste ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkintus kopūstus. Pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė ir troškinti kopūstai – 3 žingsnis.
Retkarčiais pamaišydami troškinkite kopūstus ant silpnos ugnies apie 8-10 minučių. Kopūstai turi tapti minkštesni ir šiek tiek paruduoti. Jei vietoj jaunų kopūstų naudojate įprastus baltagūžius kopūstus, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su troškintais kopūstais – 4 žingsnis
Kopūstų masėje padarykite du įdubimus. Į kiekvieną ertmę įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius lengvai pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvę lengvai uždenkite dangčiu ir kepkite kiaušinienę bei kopūstus ant silpnos ugnies apie 7-8 minutes.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su troškintais kopūstais – žingsnis Nr. 5
Kiaušinienė ir kopūstai jau paruošti.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė ir kopūstų troškinys – žingsnis Nr. 6
Gero apetito!

Parašykite komentarą