Paprastas ir sėkmingas greitų pusryčių receptas – burnoje tirpstantis pita „cheburek” su korėjietiškomis morkomis. Vos per 10 minučių paruošite dvi porcijas sotaus patiekalo, kuris suteiks energijos iki pietų. Sultingos morkos praturtina įprastą omleto skonį, todėl sumuštinis tampa originalus ir spalvingas.
Produktai Sumuštinis su korėjietišku sūriu ir morkomis
Ingredientai (2 porcijoms)
Apvali pita (20 cm skersmens) – 2 vienetai.
Korėjietiškos morkos – 100 g.
Kiaušiniai – 2 vnt.
Sūris (kietas, lydytas arba sūdytas sūris) – 70 g
Druska – pagal skonį
Augalinis aliejus (kepimui) – 2 šaukštai.
Korėjietiškų morkų galite nusipirkti prekybos centruose ar turguje arba pasigaminti patys.
Kaip priedą galite naudoti ne tik korėjietiškas morkas, bet ir, pavyzdžiui, korėjietiškų morkų salotas su grybais ar kitas panašias jūsų skonio salotas.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Korėjos sūrio Pita sumuštinis su morkomis
Recepto nuotrauka: lavašo sumuštinis su sūriu ir morkomis korėjietiškai – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Galite naudoti bet kokį sūrį: paprastą kietąjį, lydytą arba sūdytą sūrį.
Sūrį jau turiu supjaustytą plonais griežinėliais, jei turite batoną – supjaustykite jį plonais griežinėliais arba sutarkuokite vidutinio/daugiau stambumo tarka.
Naudokite tinkamo dydžio pitos duoną (jei reikia, supjaustykite ją pagal keptuvės dugno skersmenį).
Recepto nuotrauka: Korėjietiškas pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – 2 žingsnis.
Į keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir statykite ant vidutinės ugnies.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir lengvai suplakite šakute, kol kiaušinis ir trynys susijungs.
Recepto nuotrauka: Korėjietiškas pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – 3 žingsnis.
Kiaušinių masę supilkite į įkaitintą keptuvę.
Recepto nuotrauka: korėjietiškas sumuštinis su sūriu ir morkomis – 4 žingsnis
Ant kiaušinių blyno uždėkite apvalų pitos lakštą. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 1 minutę neuždengę dangčiu.
Recepto nuotrauka: Korėjietiško stiliaus pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – žingsnis Nr. 5
Mentele apverskite pitą į kitą pusę, keptu kiaušiniu į viršų.
Recepto nuotrauka: Korėjietiško stiliaus pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – žingsnis Nr. 6
Pusę sūrio (35 g) užtepkite ant vienos lavašo pusės su kiaušiniu.
Recepto nuotrauka: Korėjietiško stiliaus pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – žingsnis Nr. 7
Pusę morkos (50 g) užbarstykite ant sūrio.
Recepto nuotrauka: lavašo sumuštinis su sūriu ir morkomis – 8 žingsnis
Sūrį ir morkas aptepkite kita puse pitos su kiaušiniu ir lengvai prispauskite mentele. Palaikykite ant ugnies dar apie 1 minutę, kol pita taps tvirta ir traški.
Recepto nuotrauka: Korėjietiško stiliaus pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – 9 žingsnis
Išimkite paruoštą sumuštinį iš keptuvės.
Pakartokite visus veiksmus, kad pagamintumėte antrą partiją.
Recepto nuotrauka: Korėjos sūrio ir morkų Pita sumuštinis – žingsnis #10
Paruošti greiti ir skanūs pusryčiai.
Sumuštinį su sūriu ir morkomis geriausia patiekti iš karto ant stalo, kol sūris išsilydo ir išsitempia.
Recepto nuotrauka: Korėjietiško stiliaus pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – žingsnis Nr. 11
Patogu, skanu ir paprasta!
Recepto nuotrauka: Korėjietiško stiliaus pitos sumuštinis su sūriu ir morkomis – žingsnis Nr. 12
Gero apetito!