Labai paprastas, tačiau skanus ir originalus šventinio stalo užkandis – kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir grūdėta varške. Šį užkandį galima labai greitai paruošti, o ant stalo jis atrodo gražiai ir naujai. Švelnios, sveikos ir labai skanios menkės kepenys šiam patiekalui suteikia ypatingą maistinę vertę.
Produktai Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške
Ingredientai (5 porcijoms)
Menkės kepenys – 1 indelis (120 g)
Grūdų sūris – 100 g
Kiaušiniai – 5 vnt.
Raudonieji svogūnai – 40 gr (0,5 vnt.)
9% acto – 1 valgomasis šaukštas
Vandens – 2 šaukštai.
Majonezas – 1 šaukštelis.
Druska – 1 žiupsnelis
Cukraus – 1/2 šaukštelio.
Šviežios žolelės (papuošimui) – 1 šakelė
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Kiaušinius iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros, nes priešingu atveju jie sprogs, o baltymai išbėgs, kai bus gaminami.
Nulupkite svogūnus. Vietoj raudonųjų svogūnų galite naudoti paprastus baltuosius svogūnus, tačiau raudonieji svogūnai įdomiau atrodo paruoštame įdare.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 2 žingsnis
Kiaušinius virkite kietai (10-12 minučių).
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 3 žingsnis
Kol kiaušiniai verda, marinuokite svogūnus.
Labai smulkiai supjaustykite svogūnus.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varškės sūriu – 4 žingsnis
Sudėkite svogūnus į dubenį, supilkite vandenį, actą ir cukrų. Išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 5 žingsnis
Virtus kiaušinius su lukštais užpilkite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Tada nuimkite lukštą, perpjaukite kiaušinius per pusę ir atskirkite baltymus nuo trynių.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 6 žingsnis
Sudėkite trynius į dubenį, 1-2 kiaušinių trynių puseles palikite papuošimui. Prieš tai nusunkę aliejų, sudėkite menkės kepenėles. Viską sutrinkite šakute iki pastos konsistencijos.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 7 žingsnis
Sudėkite išrūgų neturintį viso grūdo varškės sūrį, išmaišykite šakute.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 8 žingsnis
Išspauskite svogūnus iš marinato ir sudėkite į dubenį su likusiu faršu. Į įdarą taip pat įpilkite majonezo, pagal skonį pagardinkite trupučiu druskos.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 9 žingsnis
Viską išmaišykite.
Į kiekvieną baltymo pusę įdėkite po 1 šaukštelį įdaro su šliaužikliu.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – žingsnis Nr. 10
Įdarui užtenka pusės penkių kiaušinių.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – žingsnis Nr. 11
Ant įdarytų kiaušinių smulkia tarka sutarkuokite virtų kiaušinių trynių puseles.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 12 žingsnis
Užkandį taip pat galite papuošti šviežiomis petražolėmis arba krapais.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – žingsnis Nr. 13
Dėl svogūnų įdaras yra šiek tiek aštrus ir labai sultingas. Menkės kepenėlės suteikia žuvies švelnų skonį, o varškė – originalų kreminį atspalvį ir grūdėtą tekstūrą.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir varške – 14 žingsnis
Nesudėtingas užkandis – tai įdaryti kiaušiniai. Rekomenduojama!