Kruopščiai nuplaukite kiaulių galvas ir virkite 3-4 valandas ant silpnos ugnies. Likus valandai iki virimo pabaigos įberkite prieskonių. Iš sultinio išimkite virtas galvas, išimkite kaulus, išskobkite mėsą, pabarstykite pipirais ir druska, susukite į ritinį, suvyniokite į celofaną, suriškite virvele ir 10 minučių panardinkite į verdantį sultinį. Tada ritinį 5-6 valandoms padėkite į nedidelį presą. Patiekite šaltą, supjaustytą griežinėliais. Krienų padažą patiekite atskirai.
Paruoškite krienų padažą: tarkuotus krienus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite atvėsti. Tada įberkite druskos, cukraus ir atskieskite actu. Paruoškite krienų padažą, į jį įdėdami virtų tarkuotų burokėlių.
Produktai Kiaulienos galvų ritinys
kiaulienos galva 250 g
juodųjų pipirų pagal skonį
lauro lapas pagal skonį
krienų padažas 30 g
druskos pagal skonį
Krienų padažui
krienų šaknis 70 g
9 % acto 10 g
burokėliai 25 g
cukraus 2 g
vanduo 25 g
druskos pagal skonį