Kepti bulvių paplotėliai (tešla be mielių)

Žodis „pyragėliai” mums visiems kelia malonius vaikystės prisiminimus. Šiandien pasidovanokime sau mažą vaikystės šventę ir pasigaminkime keptų pyragėlių su bulvėmis, keptais svogūnais ir žolelėmis. Jaukus jų aromatas suburs visus šeimos narius prie apvalaus stalo ir surengs nuostabų vakarinį arbatos vakarėlį! Taigi, gaminkime:

Sudedamosios dalys

Bulvių pyragėliams pagaminti reikės:

  • Kietas keptuvė:
  • 300 ml kefyro;
  • 350-400 g kvietinių miltų;
  • 1 šaukštelis geriamosios sodos;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus be kvapiųjų medžiagų.
  • Įdaras:
  • 5 bulvių gumbai;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 svogūno galvutė;
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus (svogūnams kepti);
  • 1/2 valgomojo šaukšto pieno;
  • ryšulėlį krapų;
  • 30 g sviesto;
  • druskos pagal skonį;
  • augalinio aliejaus (kepiniams kepti).
  • – gali prireikti daugiau miltų, jų įberkite tiek, kiek tešla išminkys, bet nedidelėmis porcijomis, ir gerai išminkykite.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į kefyrą suberkite sodą, druską, cukrų ir 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Gerai išmaišykite.
  2. Maišydami šaukštu po truputį suberkite miltus. Kai tešlos nebeįmanoma išmaišyti šaukštu, suminkykite ją rankomis.
  3. Visi miltai turėtų pasišalinti, o tešla bus labai minkšta. Pabaigoje dviem dalimis sudėkite likusį sviestą, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Tada tešla bus elastinga ir nelips prie rankų.
  4. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pusvalandį pastovėti.
  5. Sutrinkite bulvių košę, kaip įprasta, ir sudėkite kepintus svogūnus bei žoleles.
  6. Supjaustykite tešlą rutuliukais, iškočiokite ir padarykite paplotėlius.
  7. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, pirmiausia siūle žemyn.
  8. Skanūs kepti bulvių pyragėliai jau paruošti. Gero apetito!
  9. Valgykite su malonumu!

 

Parašykite komentarą