Pitos duona yra puikus pasirinkimas, iš jos galima pagaminti daug įdomių patiekalų: suktinukų, vokų, lazanijos, šavarmos ir t. t. Šiandien siūlau skubų lavašo štrudelio su varške ir obuoliais receptą. Šį pyragą labai lengva ir greita pagaminti. Jį galima patiekti namuose arbatėlei arba greitai paruošti, kai svečiai pasibeldžia į duris. Štrudelis būna labai skanus ir kvapnus, puikiai supjaustytas ir labai gražiai supjaustytas.
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti lavašo štrudelį su varške ir obuoliais, reikia:
- plonas lavašas – 1 lakštas;
- Bet kokio riebumo varškės sūris (aš gaminau su 9 % varškės sūriu) – 400 g;
- kiaušinis – 2 vnt;
- obuolys – 2 vnt;
- cukraus – 2 šaukštai;
- cinamono – 0,5 šaukštelio;
- kiaušinio trynys, kuriuo prieš kepimą aptepsite štrudelį – 1 vnt;
- cukraus pudros štrudeliui patiekti (nebūtina).
Metodas
- Paruoškite produktus.
- Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir cukrų, šakute (arba panardinamuoju mikseriu) išmaišykite varškės įdarą štrudeliui. Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos mažais kubeliais (galite pjaustyti jų nelupdami).
- Varškės įdarą tepkite 2 cm nuo lavašo lakšto kraštų.
- Ant varškės sluoksnio sudėkite obuolių skilteles ir pabarstykite cinamonu.
- Šiek tiek užlenkite pitos šonus ant įdaro ir susukite į glaudų ritinėlį (turėjau labai ilgą pitą, todėl, norėdama suformuoti štrudelį, naudojau tik dalį pitos, pateptos įdaru, o švariąją dalį tiesiog nupjoviau).
- Dėkite štrudelį ant pergamentu išklotos kepimo skardos (arba tefloninio kilimėlio). Štrudelio paviršių patepkite lengvai išplaktu kiaušinio tryniu.
- Kepkite pitos štrudelį su varške ir obuoliais iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes (pita turi tapti gražios auksinės spalvos).
- Paruoštą štrudelį išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite prie arbatos.
- Prieš patiekiant galima pabarstyti štrudelį cukraus pudra. Tai gražus, skanus ir apetitą žadinantis pitos štrudelis su varške ir obuoliais.
- Gero apetito!