Kystybyi yra senas totorių ir baškirų patiekalas iš neraugintos tešlos su įdaru. Siūlau išbandyti šiuos skanius plokštainius su bulvių koše. Juos labai lengva pagaminti!
Sudedamosios dalys
Kystybai paruošti reikės:
- Dėl tortilijų:
- miltai – 280-300 gr;
- vandens (verdančio vandens) – 300 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
- Įdarui:
- bulvių košės – 1,5 puodelio;
- svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2-3 šaukštai;
- Sviestas (tepamas) – 50-70 g.
Maisto gaminimo procesas
- Miltus persijokite į dubenį. Įberkite druskos ir augalinio aliejaus.
- Supilkite verdantį vandenį ir šaukštu greitai išminkykite tešlą.
- Karštą tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Palikite 2-3 minutes atvėsti ir tada rankomis išminkykite tešlą. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Palikite tešlą pailsėti 20-30 minučių, uždenkite maistine plėvele.
- Tuo tarpu paruoškite įdarą. Paruoškite bulvių košę (išvirkite bulves pasūdytame vandenyje ir sutrinkite). Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite į bulves ir gerai išmaišykite.
- „Likusią tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius ir suformuokite rutuliukus.
- Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną paplotėlį, subadykite šakute ir kepkite ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol pasirodys kelios tamsios dėmės. Tortilijas greitai apkepkite ant vidutinės ugnies.
- Ant vienos karštos tortilijos pusės dėkite bulvių košės ir paskirstykite ją iki pat krašto.
- Uždenkite kitą plokštainio pusę, šiek tiek paspauskite ir užpilkite ištirpintu sviestu. Patiekite labai skanius kystybiy karštus, jei mėgstate, su mėgstamu padažu. Patiekalas labai greitai ir lengvai pagaminamas, išbandykite!
- Mėgaukitės maistu!