Kaip paruošti kystybiy

Kystybyi yra senas totorių ir baškirų patiekalas iš neraugintos tešlos su įdaru. Siūlau išbandyti šiuos skanius plokštainius su bulvių koše. Juos labai lengva pagaminti!

Sudedamosios dalys

Kystybai paruošti reikės:

  • Dėl tortilijų:
  • miltai – 280-300 gr;
  • vandens (verdančio vandens) – 300 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.
  • Įdarui:
  • bulvių košės – 1,5 puodelio;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 2-3 šaukštai;
  • Sviestas (tepamas) – 50-70 g.

Maisto gaminimo procesas

  1. Miltus persijokite į dubenį. Įberkite druskos ir augalinio aliejaus.
  2. Supilkite verdantį vandenį ir šaukštu greitai išminkykite tešlą.
  3. Karštą tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Palikite 2-3 minutes atvėsti ir tada rankomis išminkykite tešlą. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Palikite tešlą pailsėti 20-30 minučių, uždenkite maistine plėvele.
  4. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Paruoškite bulvių košę (išvirkite bulves pasūdytame vandenyje ir sutrinkite). Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite į bulves ir gerai išmaišykite.
  5. „Likusią tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius ir suformuokite rutuliukus.
  6. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną paplotėlį, subadykite šakute ir kepkite ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol pasirodys kelios tamsios dėmės. Tortilijas greitai apkepkite ant vidutinės ugnies.
  7. Ant vienos karštos tortilijos pusės dėkite bulvių košės ir paskirstykite ją iki pat krašto.
  8. Uždenkite kitą plokštainio pusę, šiek tiek paspauskite ir užpilkite ištirpintu sviestu. Patiekite labai skanius kystybiy karštus, jei mėgstate, su mėgstamu padažu. Patiekalas labai greitai ir lengvai pagaminamas, išbandykite!
  9. Mėgaukitės maistu!

 

Parašykite komentarą