Chačapuri su sūriu ir sluoksniuota tešla

Chačapuri su sūriu iš sluoksniuotos tešlos – tai paprastas, greitas ir skanus pyragas, kurį mėgsta visi be išimties! Plona, traški tešla ir sultingas sūrio įdaras – kas gali būti geriau? Šiuos chačapuri galima patiekti su saldžia arbata arba kava. Išbandykite – tai labai paprasta!

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti chačapuri su sūriu, jums reikės:

  • sluoksniuotos tešlos – 200 gr;
  • 130 g sūrio (naudojau 60 g kietojo sūrio ir 70 g sūrios bryndzos);
  • Žalio vištos kiaušinio baltymas – 1 kiaušinis;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • Susmulkintų petražolių žalumynų – 2 valgomieji šaukštai;
  • žalias kiaušinio trynys – 1 kiaušinis (khachapuri sutepti);
  • miltų lakštinei masei.

Metodas

  1. Kambario temperatūroje atšildykite sluoksnį sluoksniuotos tešlos. Sūrį (bryndzą ir kietąjį sūrį) sutarkuokite smulkia tarka į dubenį, įmaišykite žalio kiaušinio baltymą ir maltus juoduosius pipirus. Suberkite smulkintas petražoles ir gerai išmaišykite sūrio mišinį.
  2. Atšildytą sluoksniuotą tešlą perpjaukite į 2 dalis (mes turime 2 chačapuri). Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 17 x 17 cm dydžio kvadratėlius.
  3. Pusę sūrio mišinio užtepkite ant vienos iškočioto kvadrato pusės, bet ne iki pat kraštų (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
  4. Įdarą uždenkite antrąja kvadrato puse ir kruopščiai užspauskite kraštus. Padarykite didelį chačapuri trikampį. Iš antrojo iškočioto tešlos kvadrato ir likusio sūrio mišinio panašiai suformuokite chačapuri.
  5. Khačapuri kvadratėlius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kiekvieno khachapuri paviršių patepkite plaktu kiaušinio tryniu.
  6. Sluoksniuotus chačapuri su sūriu kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
  7. Labai skanūs, traškūs chačapuri iš sluoksniuotos tešlos be sūrio, patiekiami karšti.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą