Chačapuri su sūriu iš sluoksniuotos tešlos – tai paprastas, greitas ir skanus pyragas, kurį mėgsta visi be išimties! Plona, traški tešla ir sultingas sūrio įdaras – kas gali būti geriau? Šiuos chačapuri galima patiekti su saldžia arbata arba kava. Išbandykite – tai labai paprasta!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti chačapuri su sūriu, jums reikės:
- sluoksniuotos tešlos – 200 gr;
- 130 g sūrio (naudojau 60 g kietojo sūrio ir 70 g sūrios bryndzos);
- Žalio vištos kiaušinio baltymas – 1 kiaušinis;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- Susmulkintų petražolių žalumynų – 2 valgomieji šaukštai;
- žalias kiaušinio trynys – 1 kiaušinis (khachapuri sutepti);
- miltų lakštinei masei.
Metodas
- Kambario temperatūroje atšildykite sluoksnį sluoksniuotos tešlos. Sūrį (bryndzą ir kietąjį sūrį) sutarkuokite smulkia tarka į dubenį, įmaišykite žalio kiaušinio baltymą ir maltus juoduosius pipirus. Suberkite smulkintas petražoles ir gerai išmaišykite sūrio mišinį.
- Atšildytą sluoksniuotą tešlą perpjaukite į 2 dalis (mes turime 2 chačapuri). Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 17 x 17 cm dydžio kvadratėlius.
- Pusę sūrio mišinio užtepkite ant vienos iškočioto kvadrato pusės, bet ne iki pat kraštų (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
- Įdarą uždenkite antrąja kvadrato puse ir kruopščiai užspauskite kraštus. Padarykite didelį chačapuri trikampį. Iš antrojo iškočioto tešlos kvadrato ir likusio sūrio mišinio panašiai suformuokite chačapuri.
- Khačapuri kvadratėlius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kiekvieno khachapuri paviršių patepkite plaktu kiaušinio tryniu.
- Sluoksniuotus chačapuri su sūriu kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
- Labai skanūs, traškūs chačapuri iš sluoksniuotos tešlos be sūrio, patiekiami karšti.
- Gero apetito!