Keptuvėje keptus pasukų pyragėlius labai lengva pagaminti ir jie labai taupo laiką, ypač jei nemėgstate mielinės tešlos, kuri lipa prie rankų. Pyragėliai yra purūs, minkšti ir skanūs. Šį kartą juos kepiau su bulvėmis, tačiau ši kefyro pagrindu pagaminta tešla tinka bet kokiam įdarui: abrikosams, uogienei, varškei, žirneliams. Ypač su varške gaunami labai sultingi pyragai. Rekomenduoju visiems išbandyti, net nežinojau, kad iš kefyro galima pagaminti tokius skanius pyragus.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti kefyro paplotėlius, jums reikės:
- Tešlai:
- kefyras – 500 ml;
- sodos – 1 šaukštelis;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- cukraus – 0,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltų – 4-5 puodeliai.
- Įdarui:
- bulvės – 4-5 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- kepimo aliejus.
Virimo procedūra
- Paimkite kefyro arba rūgpienio ir supilkite jį į dubenį.
- Suberkite sodą, druską, cukrų.
- Supilkite aliejų.
- Įberkite miltų.
- Išminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų.
- Tada iš tešlos padarykite nedidelius rutuliukus, juos iškočiokite ir išdėliokite įdarą.
- Ir paspauskite abi tešlos puses, kaip koldūnams.
- Įdėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir paskleiskite kepsnelius.
- Kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Skanūs ir gardūs kefyro kepsneliai paruošti.
- Gero apetito!