Pyrago plutos receptas, skirtas konditerijos kepiniams

Čia pateikiamas trapios tešlos receptas. Iš jų galima pagaminti skanų tortą, kurį galima sluoksniuoti su bet kokiu kremu, pavyzdžiui, sviesto kremu ir kondensuotu pienu. Prieš kepant geriausia kiekvieną pyragą aptepti uogiene, kad ji būtų minkšta ir įsigertų. Pyragėlius galima pagaminti iš anksto, atvėsinti, sudėti į celofaninį maišelį ir palikti pakilti kitą dieną. Pyragėlius lengva pagaminti iš lengvai prieinamų produktų.

Sudedamosios dalys

Kreminės tešlos gamybai reikia:

  • sviesto arba gero margarino (82 proc. riebumo) – 200 g;
  • papildomų baltųjų miltų – 2,5 puodelio;
  • vištienos kiaušinis – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 0,5 puodelio;
  • kepimo miltelių – 5 g;
  • vanilinio cukraus – 1 paketėlis.

Virimo procedūra

  1. Į miltus suberkite cukrų, druską, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite smulkintą šaltą sviestą arba margariną.
  2. Viską suminkykite į trupinius ir įmuškite žalius kiaušinius.
  3. Greitai užminkykite tešlą, kuri iš pradžių trupės, bet paskui šiltomis rankomis išminkykite minkštą rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve porai valandų.
  4. Atšaldytą tešlą padalykite į 7-9 dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ne per ploną paplotėlį. Kiekvieno tešlos gabalėlio kraštus apipjaukite norimo skersmens dangteliu. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jos dėkite plutą (jei plutos skersmuo nedidelis, ant skardos gali tilpti 2 plutos), subadykite šakute.
  5. Kepkite tortilijas iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Stebėkite, kai tik jis šiek tiek paruduoja – jis paruoštas!
  6. Leiskite puikiems pyragėliams atvėsti ir toliau juos galite tepti uogiene ir kremu, dėti vieną ant kito, suformuodami tortą. Išmirkykite pyragėlius šaldytuve bent 8-10 valandų.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą