Siūlau pasigaminti naminį vaflinį pyragą. Yra daugybė šio deserto variantų. Vaflius galima gaminti pagal įvairius receptus, o su kremu galima eksperimentuoti, pavyzdžiui, naudojant sviesto kremą, grietinę, grietinę ar net plaktą grietinėlę. Siūlau pasigaminti medaus vaflinį pyragą, kuris kepamas elektrinėje vaflinėje ploniems vafliams. Vafliniams pyragėliams mirkyti naudosime kreminį kremą. Labai svarbu, kad pyragas gerai įsigertų. Pagal šį receptą pagamintas naminis vaflinis pyragas gaunasi labai skanus, švelnus ir kvapnus, jis papuoš ir namus, ir šventinius arbatos vakarėlius!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti naminį vaflinį pyragą, reikės:
- Vaflių tešlai:
- kiaušinis – 2 vnt;
- cukraus – 50 g;
- pieno – 350 ml;
- miltai – 300 g;
- sviestas – 50 g;
- druskos – žiupsnelis;
- medus – 100 g
- augaliniu aliejumi patepkite vaflinės plokštes.
- Kremui:
- kiaušinis – 2 vnt;
- pieno – 500 ml;
- miltai – 3 šaukštai;
- cukraus – 150 gr;
- sviestas – 50 gr;
- vanilinio cukraus – 5 gr.
Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia reikia paruošti kremą, kad jis atvėstų. Kremui skirtas sviestas turi būti minkštas, todėl prieš tai išimkite jį iš šaldytuvo. Sumaišykite pieną, miltus, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų puode (geriausiai tinka nelimpanti arba storasienė keptuvė), išmaišykite plaktuvu ir pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami virkite kremą ant vidutinės ugnies. Kai tik kremas užvirs, jis pamažu pradės tirštėti. Virkite apie 5 minutes, nuolat maišydami. Nukelkite puodą nuo ugnies, sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Palikite kremą atvėsti.
- Paruoškite vaflių tešlos ingredientus.
- Dideliame dubenyje vieliniu plakikliu suplakite kiaušinius, tada įmaišykite druską ir cukrų.
- Mišinį sumaišykite plaktuvu ir įdėkite medaus (jei medus nepakankamai skystas, ištirpinkite jį vandens vonelėje).
- Kruopščiai išmaišykite medaus mišinį.
- Supilkite pieną į medaus mišinį ir išmaišykite.
- Maišydami medaus tešlą plaktuvu įmaišykite miltus.
- Šiek tiek ištirpinkite sviestą (pvz., mikrobangų krosnelėje), supilkite į tešlą ir išmaišykite.
- Medaus vaflių tešla bus labai vientisa ir vienalytė, šiek tiek tirštesnės konsistencijos nei blynų tešla.
- Gerai įkaitinkite vaflinę; aš vaflinės plokštes patepiau aliejumi tik vieną kartą. Dėkite 1,5 šaukšto tešlos ir uždenkite vaflinę.
- Kepkite vaflį, kol jis taps auksinis, tada perkelkite į lėkštę. Elektrinėje vaflinėje palaipsniui iškepkite visus medaus vaflius; jie bus ploni. Leiskite vafliams atvėsti.
- Norėdami pagaminti vaflinį pyragą, vieną vaflį padėkite ant plokščios lėkštės, ant kito vaflio užtepkite kremo ir ant viršaus taip pat užtepkite kremo.
- Toliau pakaitomis dėkite naminius vaflius ir kreminį kremą, kad suformuotumėte aukštą pyragą. Formavau tortą, kol baigėsi kremas. Dar buvo likę vaflių. Viršutinio vaflio kremu tepti nereikia. Dėkite vaflinį pyragą į šaldytuvą bent 5 valandoms (aš jį palikau šaldytuve per naktį).
- Minkštą, gardų, švelnų vaflinį pyragą papuoškite pagal pageidavimą. Papuošiau bemera ir uogomis.
- Pažiūrėkite, koks gražus naminis vaflinis pyragas pasirodo pjūvyje.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!