Sluoksniuotos tešlos pyragas su grybais ir vištiena

Sluoksniuotos tešlos pyragas su grybais ir vištiena yra skanus ir sotus. Mano šeimoje tai vadiname „džiūvėsėliais tešloje”. Galite šiek tiek pakeisti įdarą arba laikytis recepto. Tokį pyragą gaminu ir darbo dienomis, ir ant šventinio stalo kaip karštą užkandį.

Sudedamosios dalys

Sluoksniuotos tešlos pyragui su grybais ir vištiena pagaminti reikia:

  • 500 g paruoštos sluoksniuotos tešlos be raugo;
  • 200 gr vištienos filė;
  • druskos, pipirų;
  • 100 g grietinėlės;
  • 100 g sūrio;
  • 1 svogūnas;
  • 500 g grybų (aš gaminau su pievagrybiais);
  • augalinis aliejus.

Virimo procedūra

  1. Norėdami paruošti įdarą, vištienos filė supjaustykite savavališkais griežinėliais, pasūdykite, papipirinkite ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos, tada išimkite iš keptuvės.
  2. Keptuvėje su aliejumi apkepkite smulkintą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite smulkiai supjaustytus grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol iš grybų išgaruos skysčio perteklius. Svogūnus ir grybus pagardinkite druska ir pipirais, tada supilkite grietinėlę ir 5 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite sluoksniuotą tešlą ant skardos dugno. Tešlos paviršių subadykite šakute ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  4. Po 15 minučių išimkite tešlą ir ant jos paskleiskite vištienos gabalėlius.
  5. Vištieną aptepkite grybais ir grietinėle.
  6. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.
  7. Sluoksniuotos tešlos pyragą su grybais ir vištiena dar 15 minučių pašaukite į orkaitę.
  8. Mūsų pyragas paruoštas, galite jį supjaustyti porcijomis ir vaišinti svečius. Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištienos ir grybų įdaru labai skanus, būtinai paragaukite. Rekomenduoju!
  9. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą