Kefyro ir margarino sausainiai

Kefyro ir margarino sausainiai yra paprasti ir neįtikėtinai skanūs, juos nesunku pasigaminti vakaro arbatai. Įdarui naudojau virtą sutirštintą pieną arba bet kokią tirštą uogienę, marmeladą, tirštą kremą ar saldžias uogas. Šiuos sausainius galite kepti ir be įdaro, supjaustę tešlą į mažus „rutuliukus”, kuriuos galima mirkyti į cukraus pudrą. Išbandykite, tai paprasta ir skanu!

Sudedamosios dalys

Šiems sausainiams su kefyru ir margarinu pasigaminti reikia

  • 150 gr. margarino
  • 2,5% kefyras – 150 ml;
  • aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltai – 350 g
  • druskos – žiupsnelis;
  • kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
  • cukraus – 100 gr;
  • cukraus pudros pabarstymams.
  • Įdarui:
  • virinto sutirštinto pieno (galite pakeisti tirštu džemu) – 4-5 šaukštai.

Maisto gaminimo procesas

  1. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, įmaišykite susmulkintą šaltą margariną.
  2. Suberkite cukrų ir rankomis tarkuokite, kol masė taps smulkiai sutrupinta.
  3. Į sausą mišinį supilkite šaltą kefyrą.
  4. Užminkykite tirštą, bet ne standžią tešlą, įdėkite ją į maišelį ir palikite šaldytuve 30-40 minučių.
  5. Tada padalykite tešlą į 8 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite iki 5 mm storio stačiakampio ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  6. Ant kiekvieno iškočioto tešlos gabalėlio vieno krašto dėkite 0,5 arbatinio šaukštelio virinto sutirštinto pieno ar kito įdaro (aš nusprendžiau iš kiekvieno iškočioto tešlos gabalėlio padaryti 3 sausainius, todėl 3 kartus dėjau po pusę arbatinio šaukštelio įdaro).
  7. Uždenkite įdarą antruoju tešlos kraštu (kaip pavaizduota paveikslėlyje), prispausdami kraštus.
  8. Tešlą formavimo peiliu perpjaukite į 3 dalis taip, kad įdaras būtų sausainių viduryje. Apkirpkite kiekvieno sausainio kraštus (arba gerai juos užfiksuokite).
  9. Sudėkite visus gabalėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
  10. Kepkite sausainius iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Paruoštus sausainius atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
  11. Štai ir viskas, skanūs sausainiai, pagaminti iš kefyro ir margarino, kuriuos galite patiekti prie arbatos.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą