
Jei turite virinto sutirštinto pieno, siūlau iš jo išplakti skanų, minkštą ir kvapnų sausainį. Tešlą galima greitai ir lengvai pagaminti. Iškepę sausainiai pakyla labai tolygiai, be įtrūkimų ar „ugnikalnių”. Jų plona plutelė, o viduje – švelnus sausainis. Šie greiti kepiniai puikiai tinka namų arbatos vakarėliui, rekomenduoju juos!
Sudedamosios dalys
Šiems sausainiams pagaminti reikės virinto sutirštinto pieno:
- miltai – 180 g;
- virintas sutirštintas pienas – 180 gr
- sviestas – 50 g
- cukraus – 30 gr;
- kiaušinis – 1 vnt;
- kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus. Šiam kepiniui skirtas sviestas turi būti kambario temperatūros, todėl prieš tai išimkite jį iš šaldytuvo.
- Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, supilkite čia cukrų, masę trinkite mentele (arba šakute) iki vientisos masės.
- Į sviestą ir cukrų įmuškite žalią kiaušinį ir plakite mentele, masė turi būti vientisa.
- Tada į mišinį supilkite virintą sutirštintą pieną ir sumaišykite masę plaktuvu.
- Mišinys turi būti vienalytis.
- Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Sumaišykite mentele. Tešla bus klampi ir lipni prie rankų.
- Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Dėkite rutuliukus vienas nuo kito ant silikoniniu kilimėliu (arba pergamentiniu popieriumi) išklotos kepimo skardos.
- Išvirtus kondensuoto pieno sausainius kepkite 10-12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainiai šiek tiek suapvalės ir suplonės, taps pusapvaliai. Neperkepkite jo orkaitėje, kitaip jis bus šiek tiek sausas.
- Paruoštą pyragą sudėkite į lėkštę, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir galite patiekti prie arbatos. Tokiu būdu iš virinto sutirštinto pieno galima pagaminti švelnius, minkštus ir gražius sausainius.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!