Netrukus bus mano sūnaus gimtadienis. Aš tikrai pagaminsiu jam pyragą. Prisiminiau, kad kartą bandžiau jogurtinį sausainį ir jis man labai patiko. Nusprendžiau jį išbandyti ir iškepti, kad įsitikinčiau, koks jis geras. Rezultatas nuostabus! Biskvitas išėjo labai švelnus, minkštas, puikiai tinkantis pyragui.
Sudedamosios dalys
Jogurto pyragui pagaminti reikia:
- cukraus – 280 gr;
- natūralus jogurtas – 280 gr
- kvietiniai miltai – 280 gr;
- kakava – 20 gr;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- saulėgrąžų aliejaus – 4 šaukštai;
- sviesto – 70 gr;
- sodos – 1 šaukštelis;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- 9% stalo acto – 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procedūra
- Į dubenį persijokite sausus ingredientus: miltus, kakavą ir sodą. Suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.
- Į sausus ingredientus įmaišykite 2 kiaušinius, natūralų jogurtą (naudojau Activia), saulėgrąžų aliejų ir ištirpintą atvėsintą sviestą.
- Pirmiausia mišinį išmaišykite šaukštu.
- Tada gerai suplakite panardinamuoju maišytuvu. Pačioje pabaigoje į mišinį įpilkite acto.
- Mišinį dar kartą išmaišykite. Tešla gaunasi pilstoma, kreminė.
- 22 cm indą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius 40-45 minutes (kol jie bus sausi). Išimkite paruoštą sausainį iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.
- Jogurto sausainius galima tiesiog patiekti pabarstytus milteliais arba naudoti pyragui gaminti. Perpjoviau sausainį per pusę ir ištepiau uogiene. Tai neįtikėtinai skanu!
- Mėgaukitės!