Įdaryti mieliniai keksiukai

Įdaryti mieliniai keksiukai yra skanūs, purūs ir purūs. Juos galima užpildyti virintu sutirštintu pienu arba tiršta uogiene.

Sudedamosios dalys

Mielinėms bandelėms su įdaru paruošti reikės:

  • miltai – 800 g (+/-);
  • pieno – 500 ml;
  • vandens – 100 ml;
  • vienas kiaušinis – 2 vnt;
  • sviesto arba margarino – 125 g;
  • sausų mielių – 11 gr;
  • cukraus – 2 šaukštai;
  • druskos – 1,5 šaukštelio;
  • virtas sutirštintas pienas – 1 stiklainis;
  • kepimo aliejus;
  • cukraus pudra patiekimui.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į pieną supilkite vandenį ir šiek tiek pašildykite. Į pieno ir vandens mišinį supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite 15-20 minučių šiltai, kad mielės pradėtų veikti.
  2. Tada įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite ištirpintą sviestą. Gerai išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus ir išminkykite minkštą tešlą.
  3. Darbo paviršių pabarstykite miltais, paskleiskite tešlą ir gerai išminkykite, prireikus įberkite miltų. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, bet ne per daug miltų. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kilti 1-2 valandas, tešla turėtų padvigubėti.
  4. Gerai išminkykite tešlą, tada kočėlu iškočiokite į maždaug 1 cm storio lakštą. Iškirpkite apskritimus (aš naudojau mažą puodelį).
  5. Būsimus mielinius keksiukus uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 min., kad pakiltų.
  6. Gerai įkaitinkite aliejų, tada nedidelėmis porcijomis suberkite koldūnus į keptuvę.
  7. Kepkite koldūnus, kol iš visų pusių taps auksiniai.
  8. Išimkite paruoštus koldūnus dantytu šaukštu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
  9. Leiskite keksiukams šiek tiek atvėsti, tada įdarykite juos įdaru (aš juos pripildžiau įdaru naudodama pypkės maišelį).
  10. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Purios, purios, mielėmis įdarytos duonelės patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Jie labai skanūs!
  11. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą