Įdaryti mieliniai keksiukai yra skanūs, purūs ir purūs. Juos galima užpildyti virintu sutirštintu pienu arba tiršta uogiene.
Sudedamosios dalys
Mielinėms bandelėms su įdaru paruošti reikės:
- miltai – 800 g (+/-);
- pieno – 500 ml;
- vandens – 100 ml;
- vienas kiaušinis – 2 vnt;
- sviesto arba margarino – 125 g;
- sausų mielių – 11 gr;
- cukraus – 2 šaukštai;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- virtas sutirštintas pienas – 1 stiklainis;
- kepimo aliejus;
- cukraus pudra patiekimui.
Maisto gaminimo procesas
- Į pieną supilkite vandenį ir šiek tiek pašildykite. Į pieno ir vandens mišinį supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite 15-20 minučių šiltai, kad mielės pradėtų veikti.
- Tada įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite ištirpintą sviestą. Gerai išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus ir išminkykite minkštą tešlą.
- Darbo paviršių pabarstykite miltais, paskleiskite tešlą ir gerai išminkykite, prireikus įberkite miltų. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, bet ne per daug miltų. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kilti 1-2 valandas, tešla turėtų padvigubėti.
- Gerai išminkykite tešlą, tada kočėlu iškočiokite į maždaug 1 cm storio lakštą. Iškirpkite apskritimus (aš naudojau mažą puodelį).
- Būsimus mielinius keksiukus uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 min., kad pakiltų.
- Gerai įkaitinkite aliejų, tada nedidelėmis porcijomis suberkite koldūnus į keptuvę.
- Kepkite koldūnus, kol iš visų pusių taps auksiniai.
- Išimkite paruoštus koldūnus dantytu šaukštu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
- Leiskite keksiukams šiek tiek atvėsti, tada įdarykite juos įdaru (aš juos pripildžiau įdaru naudodama pypkės maišelį).
- Jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Purios, purios, mielėmis įdarytos duonelės patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Jie labai skanūs!
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!