Jautienos sriuba

Jautienos sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 kg sriubos mėsos
  • kai kurie kaulai (mėsos ir kaulų čiulpai).
  • 3 morkos
  • 2 porai
  • ½ salierų
  • 1 svogūnas (-ai)
  • 1 ryšulėlis petražolių su lauro lapais ir čiobrelių šakelėmis
  • 1 aitrioji paprika (-os)
  • 1 valgomasis šaukštas pipirų grūdelių
  • 4 grūdeliai kvapiųjų pipirų
  • 1 šaukštelis garstyčių sėklų
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 3 litrai vandens
  • šiek tiek petražolių
  • 200 g juostinių makaronų

Paruošimas

Darbo laikas apie 45 min.

Iš viso maždaug 45 minutės
Pirmiausia išklokite didelį sriubos puodą kaulais. Pirmiausia iš kaulų išspauskite kaulų čiulpus. Tai padaryti lengviau, jei kaulai prieš tai buvo pamirkyti. Į sultinį nedėkite kaulų čiulpų, nes dėl to jis taps drumstas. Mėsą sudėkite ant kaulų.

Nuvalykite daržoves. Perpjaukite svogūną pusiau, pašalinkite tik išorinę odelę ir kepkite svogūną su odele pjautiniais paviršiais keptuvėje be aliejaus, kol labai patamsės.

Stambiai supjaustykite 2 morkas, 1 porą ir salierą, suberkite į puodą su žolelėmis, svogūnais ir prieskoniais ir užpilkite vandeniu. Viską lėtai užvirinkite be dangčio. Nenuplaukite susidariusių putų, nes jos nuskaidrina sriubą, jei sriuba niekada nevirs putodama, o ramiai virs. Leiskite sriubai virti žemiau virimo temperatūros apie 3 valandas. Kai mėsa suminkštės, išimkite ją ir sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Išmeskite virtas daržoves ir kaulus, o mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir atidėkite į šalį.

Užvirinkite sultinį, supjaustykite 1 morką ir 1 porą, sudėkite į sultinį su petražolėmis ir palikite virti. Išvirkite juostinius makaronus al dente, supilkite juos į sultinį su mėsa ir iš karto patiekite.

Parašykite komentarą