Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu”

Kiaušiniai, įdaryti burokėliais ir silke, yra labai paprastas ir skanus šventinio stalo užkandis. Šis paprastas receptas patiks populiarių silkių salotų gerbėjams.

Produktai Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu”

Ingredientai (8 porcijoms)
Virti kiaušiniai – 8 vienetai.
Virti burokėliai – 100 g
Sūdyta silkė (filė) – 16 vienetų
Majonezas – 2-3 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žalumynai (krapai, petražolės) – papuošimui
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasĮdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu”.
Recepto nuotrauka: Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu” – 1 žingsnis
Kaip gaminti įdarytus kiaušinius „A la silkė kailiniais”:

Išvirkite kiaušinius ir burokėlius, atvėsinkite ir nulupkite.
(Nuotraukoje kiaušinius ir burokėlius sudėjau į tą pačią lėkštę ir pasigailėjau – kiaušiniai akimirksniu tapo burokėlių spalvos. Nedarykite tos pačios klaidos, virtus kiaušinius ir burokėlius laikykite atskirai).

Recepto nuotrauka: Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu” – 2 žingsnis
Kiaušinius perpjaukite per pusę, išimkite trynius ir sudėkite juos į atskirą dubenį, o kiaušinių puseles palikite vientisas.

Recepto nuotrauka: Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu” – 3 žingsnis
Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į trynius ir viską sumaišykite šakute.

Recepto nuotrauka: Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu” – 4 žingsnis.
Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Įdaryti kiaušiniai „A la Silkės pyragas” – 5 žingsnis.
Į kiaušinių baltymus įpilkite burokėlių įdaro.
(Ne visas burokėlių įdaras tiks, likusį naudokite pagal savo skonį, pavyzdžiui, patiekite ant skrebučių).
Ant viršaus uždėkite gabalėlį silkės. Kiaušinius papuoškite raudonąja silke ir burokėliais.
Įdaryti kiaušiniai „A la silkė po kailiu” jau paruošti. Visiems gero apetito!

Parašykite komentarą