Mėgstu pyragus su švelnia ir trapia tešla. Šiems pyragams tinka įvairūs įdarai. Pyragą galima gaminti su šviežiomis arba šaldytomis uogomis. Iškepiau trapios tešlos pyragą su juodaisiais serbentais ir keliomis avietėmis. Kartu su saldžiu grietinės ir varškės įdaru jis pasirodė puikus. Serbentų pyragą supjaustykite ir patiekite šaltą, kad jis geriau išlaikytų formą.
Sudedamosios dalys
Kad pagamintumėte serbentų pyragą, reikės:
- Tešlai:
- 180 g sviesto (šaldyto);
- 280 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 100 g cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1 kiaušinis.
- Įdarui:
- 300 g grietinės;
- 100 g varškės;
- 100 g cukraus;
- 1 paketėlis vanilinio cukraus (10 g);
- 2 šaukštai miltų;
- 1 kiaušinis.
- Įdarui:
- 250 g juodųjų serbentų uogų;
- 150 g aviečių (galite pakeisti serbentais).
- 26 cm skersmens kepimo skardos skersmuo.
Metodas
- Šaldytą sviestą supjaustykite gabalėliais. Sviestą, miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską sumaišykite virtuviniame kombaine. Viską sumaišykite, kol gausite trupinius. Jei tešlą ruošiate rankomis, sviestą sutarkuokite arba smulkiai sukapokite peiliu kartu su miltais ir cukrumi.
- Į trupinius įmuškite kiaušinį ir dar kartą išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Jei mišinys vis dar sausas, galite įpilti 1 valgomąjį šaukštą ledinio vandens. Tešlą minkiau neįpildama vandens.
- Tešlą paskleiskite kepimo formoje ir suformuokite kraštą. Tešlą subadykite šakute ir palikite šaldytuve 30 minučių.
- Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Sudėkite grietinę ir išmaišykite. Įmaišykite miltus ir plakite iki vientisos masės.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir paskleiskite ant jos uogas. Šaldytų uogų nereikia atitirpinti.
- Supilkite įdarą ant serbentų ir aviečių. Įdėkite kreminę tešlą į įkaitintą 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 45-50 minučių. Kepkite, kol apskrus.
- Kai pyragas bus paruoštas, leiskite jam visiškai atvėsti formoje. Tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
- Paruoštas labai minkštas ir skanus serbentų kreminis pyragas.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!