Orkaitėje kepta žuvis su sūrio padažu ir pomidorais. Švelni ir sultinga žuvies filė po sūrio plutele – labai skanu. Tokį žuvies patiekalą galima patiekti prie šventinio stalo.
Produktai Graikiškai kepta žuvis
Ingredientai (4 porcijoms)
Žuvis (liemuo arba filė) – 500 g
Kietasis sūris – 100 g
Pomidorai – 1 pomidoras.
Česnakas – 1 skiltelė
Grietinė – 50 g
Majonezas – 50 g
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasGreikų kepta žuvis
Recepto nuotrauka: Graikiškai kepta žuvis – 1 žingsnis.
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Pageidautina rinktis žuvį su kuo mažiau kaulų. Galite naudoti iš anksto paruoštą žuvies filė.
Įjunkite orkaitę ir leiskite jai įkaisti iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Graikiška kepta žuvis – 2 žingsnis
Pomidorą supjaustykite kubeliais.
Recepto nuotrauka: graikiškai kepta žuvis – 3 žingsnis.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Recepto nuotrauka: graikiškai kepta žuvis – 4 žingsnis.
Sumaišykite pomidorus ir sūrį dubenyje. Sudėkite grietinę ir majonezą. Įdėkite česnakus, naudodami česnakų spaudiklį.
Recepto nuotrauka: Graikiškai kepta žuvis – 5 žingsnis.
Gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: graikiškai kepta žuvis – 6 etapas.
Žuvį išdorokite filė (odą galima palikti).
Recepto nuotrauka: graikiško stiliaus kepta žuvis – žingsnis Nr. 7.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: graikiško stiliaus kepta žuvis – žingsnis Nr. 8.
Karščiui atsparų indą patepkite augaliniu aliejumi.
Recepto nuotrauka: graikiškai kepta žuvis – 9 žingsnis.
Į kepimo indą sudėkite žuvies filė.
Recepto nuotrauka: graikiškai kepta žuvis – 10 žingsnis
Ant žuvies užtepkite sūrio padažo. Žuvį su pomidorais ir sūriu kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Recepto nuotrauka: graikiška kepta žuvis – žingsnis Nr. 11.
Gero apetito!