Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis

Kadangi patiekalas gaminamas iš konservuoto tuno, jį paruošti galima labai greitai. Paprikos, pomidorai ir svogūnai kepami vos kelias minutes ir suteikia funcho patiekalui ryškią spalvą bei sultingumą.

Produktai Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis

Ingredientai (2 porcijoms)
Funcho (stikliniai makaronai) – 100 g
Tunų konservai aliejuje – 185 g
Raudonoji paprika – 100 g (0,5 vnt.)
Pomidoras – 100 g (1 vienetas)
Svogūnai – 80 g (1 mažas svogūnas)
Maltos ciberžolės – 0,25 šaukštelio.
Hummelsuneli – 0,5 šaukštelio.
Druska – 0,25 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
Maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis (pagal skonį)
Saulėgrąžų aliejus – 45-60 ml (3-4 šaukštai)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis
Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus. Aš turiu smulkinto tuno, galite paimti gabaliukais supjaustyto konservuoto tuno ir sutrinti su sviestu šakute.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 2 žingsnis
Pirmiausia perskaitykite rekomendacijas, pateiktas ant funchosų pakuotės. Pagal instrukcijas ant pakuotės stiklinius makaronus reikia sudėti į indą ir užpilti verdančiu vandeniu (vanduo turi visiškai apsemti makaronus) ir virti 3-5 minutes.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 3 žingsnis
Makaronus verdančiame vandenyje palikau 4 minutėms – lazdyno riešutai šiek tiek padidėjo ir tapo minkštesni.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 4 žingsnis
Išimkite lazdyno riešutus ir leiskite vandeniui nutekėti.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – žingsnis Nr. 5
Kai vanduo nubėgs, lazdynų riešutų makaronai bus paruošti tolesniam naudojimui. Atidėkite makaronus į šalį.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 6 žingsnis
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
Iš paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 7 žingsnis.
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kai aliejus įkaista, sudėkite į jį supjaustytas daržoves.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 8 žingsnis.
Kepkite daržoves ant didelės ugnies 2 minutes, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite malta ciberžole ir medumi (arba mėgstamais prieskoniais).

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 9 žingsnis
Toliau maišydami kepkite daržoves dar 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.

Recepto nuotrauka: Funchola su konservuotu tunu ir daržovėmis – žingsnis Nr. 10
Į keptuvėje kepamas daržoves suberkite lazdyno riešutus.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – 11 žingsnis
Taip pat įdėkite tuną aliejuje.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – žingsnis Nr. 12
Kruopščiai išmaišykite ir kaitinkite patiekalą ant vidutinės ugnies apie 2 minutes. Išimkite keptuvę iš viryklės.

Recepto nuotrauka: Funcho su konservuotu tunu ir daržovėmis – žingsnis Nr. 13
Funchola su tunu ir daržovėmis paruošta patiekti.
Gero apetito!

Parašykite komentarą