Frittata – tai itališkas omletas su sūrio, daržovių, dešrelių arba mėsos įdaru. Šiame recepte pateikiama frittata su grybais ir svogūnais. Frittata paprastai ruošiama ant viryklės, o paskui kepama orkaitėje.
Produktai Frittata su grybais ir svogūnais
Ingredientai (4 porcijoms)
Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai.
Žalieji svogūnai (supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis) – 12 vnt.
Švieži šampinjonai (plonais griežinėliais) – 250 g.
Druska ir malti juodieji pipirai
Dideli kiaušiniai – 8 vienetai.
Susmulkinto parmezano – 1/2 puodelio.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, grybus ir 1/2 šaukštelio druskos. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami virkite, kol grybai suminkštės, apie 15 minučių. Nuimkite dangtį ir kepkite, kol išgaruos visas skystis.
Kiaušinius suplakite su 1/4 šaukštelio druskos ir pipirų. Supilkite į keptuvę su grybais. Kepkite kraštus mentele 4-5 minutes. Pabarstykite sūriu ir dėkite į orkaitę. Kepkite, kol viršus taps auksinės spalvos, apie 8-10 minučių. Paruoštą fritatą sudėkite į lėkštę ir supjaustykite porcijomis.