Crepe Suzette blyneliai

Visos prancūziškų blynelių su apelsinų padažu gaminimo gudrybės. Skanūs prancūziški kreminiai blyneliai „Crepe Suzette” yra švelnūs, dvelkiantys apelsinų gaiva ir karameliniu kreminiu saldumu. Tikrai prabangūs pusryčiai arba desertas!

Produktai Crepe Suzette blyneliai (4 porcijoms)

Tešlai:
10-15 % grietinėlės – 500 ml
Kvietiniai miltai – 120 g (1 puodelis 200 ml)
Kiaušiniai – 2 gr.
Sviestas – 20 gr
Cukraus milteliai – 30-50 gr
Druska – žiupsnelis
*
Padažui
Apelsinai – 1-2 vnt.
Cukrus – 50 gr
Sviestas – 30 gr
Krakmolas – 5 g
Konjakas / likeris / putojantis / burbonas – 50 ml
Tiksliai nežinome, kodėl šie prancūziški kreminiai blyneliai su apelsinų padažu vadinami „Crêpe Suzette”. Kai kas teigia, kad Suzette buvo aktorė, tačiau tikrasis jos vardas buvo Susanna Reichenberg, ir ji buvo mirtinai pavargusi nuo to, kad kiekvieną vakarą valgydavo paprastus blynus, vaidindama spektaklyje. Todėl pažįstama virėja sugalvojo iš paprastų blynų pagaminti gardų desertą. Pagal kitą versiją Crepe Suzette atsirado per klaidą Monte Karle virėjo padėjėjas, kuris taip susijaudino dėl būsimo Anglijos karaliaus Edvardo VII apsilankymo restorane, kad sudegino jam paruoštus plonus blynelius, užpylė likeriu, o Jo Didenybei taip patiko, kad jis desertą padovanojo savo palydovei prancūzei, vardu Suzette.

Pripažinti vieną iš daugelio šio patiekalo kilmės versijų kaip vienintelę teisingą reikštų paneigti kitų, ne mažiau nuostabių versijų patikimumą. Galite tikėti viena iš jų, visomis arba net sugalvoti savo. Puikūs prancūziški blynai dėl to tikrai nebus mažiau skanūs).

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Crepe Suzette blyneliai
Kaip paruošti receptą: Crepe Suzette blyneliai – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus pagal sąrašą.
„Crepe Suzette” blynai paprastai flambuojami – jie užpilami alkoholiu ir padegami, todėl jų skonis tampa nepakartojamas. Alkoholį reikėtų rinktis savo nuožiūra; jo reikia, kad paruoštus blynus būtų galima uždegti, kad alkoholis sudegtų ir liktų tik skonis ir aromatas. Tai gali būti burbonas, konjakas, romas, likeris ar viskis – svarbiausia, kad gėrimas jums patiktų, būtų stiprus ir aromatingas.
Apelsinų padažui galite naudoti kukurūzų arba bulvių krakmolą. Iš esmės galima apsieiti ir be krakmolo, tačiau tuomet apelsinų padažą teks ilgai virti, kad jis sutirštėtų.

Recepto nuotrauka: Crepe Suzette – 2 žingsnis
Užminkykite blynams skirtą tešlą.
Sviestą (20 g) ištirpinkite bet kokiu jums priimtinu būdu – tai galima padaryti keptuvėje ant viryklės ant vidutinės ugnies arba mikrobangų krosnelėje ant silpnos ugnies.
Giliame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą, kiaušinius ir druską. Supilkite dalį grietinėlės (100-200 ml) ir išmaišykite iki vientisos masės.
Kiekvieną kartą maišydami dalimis suberkite miltus.
Nuolat maišydami supilkite likusią grietinėlę ir ištirpintą sviestą. Atsargiai išminkykite blynų tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti panaši į labai tirštos grietinės konsistencijos, kuri plona srovele turėtų lašėti iš šaukšto. Tešla paruošta; galite pradėti kepti blynus dabar, tačiau geriausia palikti ją pastovėti bent 30-60 minučių, kad blynai būtų kuo minkštesni. Jei „Crepe Suzette” gaminate pusryčiams, blynų tešlą galite pasigaminti iš vakaro ir palikti šaldytuve iki ryto – taip sutaupysite daug laiko.

Recepto nuotrauka: „Crepe Suzette” blyneliai – 3 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę (mano 22 cm skersmens) ant didelės ugnies. Jei esate tikri dėl savo keptuvės kokybės, galite ją palikti suteptą riebalais. Jei taip nėra, teks periodiškai lengvai patepti paviršių plonu sluoksniu sviesto arba aliejaus, kad ploni blyneliai nepriliptų prie keptuvės.
Į įkaitintą keptuvę pilkite maždaug po samtį tešlos ir išlyginkite, atsargiai pakreipdami keptuvę į šoną, kad susiformuotų plonas blynas. Kepkite blyną iš kiekvienos pusės maždaug po 2 minutes, kol paruduos.

Recepto nuotrauka: „Crepe Suzette” blyneliai – 4 žingsnis.
Tada blyną perkelkite į lėkštę ir sulenkite keturgubai, kad susidarytų trikampis. Likusius plonus blynelius paruoškite taip pat ir sudėkite vieną ant kito, kad ilgiau išliktų šilti. Iškepiau 16 blynų.

Recepto nuotrauka: „Crepe Suzette” blyneliai – 5 žingsnis
Paruoškite apelsinų padažą crepe Suzette.
Gerai nuplaukite apelsinus – mums reikia ne tik sulčių, bet ir žievelės.

Recepto nuotrauka: „Crepe Suzette” blyneliai – 6 žingsnis
Pasukite apelsiną ant stalo ir lengvai paspauskite ranka, kad galėtumėte lengvai išspausti sultis be jokių sulčiaspaudžių (tik nesutraiškykite).
Apelsino žievelę nulupkite smulkia tarka – užtenka maždaug 1-2 valgomųjų šaukštų.
Tada perpjaukite apelsiną per pusę ir rankomis išspauskite apie 100 ml sulčių į stiklinę arba dubenį.

Recepto nuotrauka: „Crepe Suzette” blyneliai – 7 žingsnis
Pradėkite gaminti karamelę. Tai greitas „sausas” karamelės gaminimo būdas,

Parašykite komentarą