Gruzijos ir imbiero kokteilis

Persikų kokteilis pavadintas JAV Džordžijos valstijos, garsėjančios persikais, vardu. Į gėrimą dedama aromatinių prieskonių, pavyzdžiui, cinamono ir imbiero.

Ingredientai Gruzijos ir imbiero kokteilis (6 porcijoms)

Konservuoti persikai (sirupe) – 450-500 g.
Stipri kava – 750 ml
Grietinėlė – 120 ml
Rudasis cukrus – 1½ valgomojo šaukšto.
Malto cinamono – ¼ šaukštelio.
Imbieras maltas – 1 žiupsnelis

Išimkite persikus iš sirupo. Persikus ir pusę kavos sumaišykite blenderiu (1 minutė). Įmaišykite grietinėlę. Puode sumaišykite 250 ml šalto vandens, cukrų, cinamoną, imbierą ir persikų sirupą. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Virkite ant silpnos ugnies 1 minutę. Sudėkite trintus persikus ir likusią kavą. Gerai išmaišykite. Patiekite kokteilį su plakta grietinėle. Galite papuošti apelsino žievele.

Parašykite komentarą