Pieno kisielius su sultenėmis

Kissel paprastai gaminamas iš vaisių, uogų ar sulčių, tačiau mes gaminame skanų gėrimą iš pieno ir su sultenėmis! Pridėjus medaus, gėrimas tampa ne tik saldus, bet ir turi malonų medaus poskonį.

Ingredientai Pieno kisielius su sultenėmis (2 porcijoms)

Pienas – 500 ml
Vanduo – 50 ml
Medus – 40 g
cukraus – 20 gr
Krakmolas – 15 g
Sultenės – 30 gr
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPieno kisielius su sultonėmis
Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su sultenėmis – 1 žingsnis
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Aš naudojau kukurūzų krakmolą, bet tinka ir bulvių krakmolas.
Pieną galima naudoti bet kokio riebumo, rinkitės savo nuožiūra.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su sultenėmis – 2 žingsnis
Dubenyje sumaišykite medų ir krakmolą.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su razinomis – 3 žingsnis.
Įpilkite 50 ml šiek tiek šilto verdančio vandens ir gerai išmaišykite, kad ištirptų medus ir krakmolas. Atkreipkite dėmesį, kad vanduo nebūtų karštas – krakmolas jame blogai tirpsta ir gali susidaryti gumuliukų.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su razinomis – 4 žingsnis
Nuplaukite rūgštynes.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su sultenėmis – 5 žingsnis
Nusausinkite sultenes popieriniu rankšluosčiu.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su sultenėmis – 6 žingsnis.
Supilkite pieną į puodą, padidinkite ugnį ir užvirinkite.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su sultenėmis – 7 žingsnis.
Į pieną suberkite sultenes ir cukrų, supilkite medaus ir krakmolo mišinį, nuolat maišydami.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su sultenėmis – 8 žingsnis.
Nuolat maišydami užvirinkite pieną. Išimkite kopūstų salotas iš viryklės.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su razinomis – 9 žingsnis.
Leiskite bučiniui visiškai atvėsti. Supilkite kisielių į stiklines ir patiekite.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su razinomis – žingsnis Nr. 10
Atvėsusį pieno kisielių taip pat galite 30 minučių palikti šaldytuve – jis taps tvirtesnis ir bus panašus į švelnų pudingą.

Recepto nuotrauka: Pieno kisielius su razinomis – 11 žingsnis
Gero apetito!

Parašykite komentarą