Cinamono bandelės be mielių

Šių mielinių cinamono suktinukų receptą gavau iš interneto. Iš pradžių, kaip visada, mane patraukė gražus rytietiško saldumyno paveikslas. Tada radau šį receptą ir nusprendžiau jį išbandyti. Tiesą sakant, šių mielinių cinamono suktinukų skonis panašus į sausainių, bet jie nuostabūs. Juos pagaminti buvo gana paprasta, todėl jau ne kartą juos gaminau ir nusprendžiau pasidalyti receptu su jumis. Rytietiškų saldumynų ir cinamono mėgėjai įvertins šio pyrago skonį.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti cinamono suktinukus be mielių, turime:

  • kvietiniai miltai – 400 g;
  • pieno – 150 ml;
  • sviestas – 50 g;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušinio baltymas – 1 vnt;
  • kepimo miltelių – 12 g;
  • druskos – 0,5 šaukštelio.
  • Įdarui:
  • cinamono – 2 šaukšteliai;
  • cukraus – 2 šaukštai;
  • pieno – 2 valgomieji šaukštai bandelėms patepti.

gaminimo procesas

  1. Persijokite miltus ir kepimo miltelius į dubenį, suberkite druską ir cukrų, viską lengvai išmaišykite.
  2. Šaltą sviestą supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite stambia tarka. Į miltus sudėkite sviestą.
  3. Miltus ir sviestą šakute sutrinkite į trupinius. Tada supilkite pieną ir kiaušinio baltymą.
  4. Greitai išminkykite tešlą. Tešla bus minkšta ir elastinga, bet nelips prie rankų. Miltų kokybė skiriasi, todėl patikrinkite tešlos konsistenciją ir pagal poreikį įpilkite miltų arba pieno.
  5. Kol ruošiamas įdaras, palikite tešlą 10-15 minučių pailsėti. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Atskirame dubenyje sumaišykite cinamoną ir cukrų.
  6. Padalykite tešlą į 16 dalių.
  7. Tešlą iškočiokite į ploną pailgą paplotėlį. Tešlą aptepkite ištirpintu sviestu ir apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Tešloje padarykite 4 pjūvius.
  8. Suvyniokite tešlą su įdaru į ritinėlį. Nesuvyniokite sandariai.
  9. Atsargiai susukite vamzdelį į žiedą ir sutvirtinkite kraštus. Taip sukursite gėlę.
  10. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Ant kepimo skardos sudėkite miltais pabarstytus cinamono suktinukus.
  11. Aptepkite bandelių paviršių pienu ir lengvai pabarstykite cinamonu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos. Kepiau 15-17 minučių.
  12. Atvėsinkite be mielių pagamintus gardžius cinamono suktinukus ir perkelkite į lėkštę. Rytietišką pyragą sudėjau į skardinę dėžutę ir patiekiau prie arbatos. Tai buvo simboliška: rytietiški pyragaičiai dėžutėje iš šiltosios Turkijos.
  13. Mėgaukitės arbata ir turėkite daugiau saulėtų dienų!

 

Parašykite komentarą