Keptuvėje kepami avižiniai sausainiai yra mėgstami sveikuolių ir tų, kuriems reikia ko nors greito prie arbatos. Sausainiuose nėra nė lašo riebalų, jie kepami sausoje keptuvėje. Sausainiai būna trapūs ir skanūs.
Sudedamosios dalys
Kad pagamintumėte šiuos keptus avižinius sausainius, jums reikės
- greito paruošimo avižiniai dribsniai – 100 gr;
- žalių kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- sultenių – 2 šaukštai;
- džiovintų abrikosų – 4-5 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 1-2 šaukšteliai;
- malto cinamono – 0,5 šaukštelio.
Maisto gaminimo procesas
- Užpilkite verdančiu vandeniu ir 10-15 minučių palaikykite sultenes ir abrikosus.
- Į avižinius dribsnius suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos.
- Nusausinkite ir supjaustykite abrikosus mažais gabalėliais. Į avižinius dribsnius suberkite sultenes, abrikosus ir cinamoną.
- Sudėkite kiaušinių baltymus į avižinių dribsnių mišinį ir viską išmaišykite rankomis.
- Mišinys turi būti tirštas.
- Šlapiomis rankomis suformuokite iš mišinio nedideles tortilijas.
- Įkaitinkite keptuvę ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Į sausą keptuvę sudėkite avižinius paplotėlius ir uždenkite dangčiu.
- Avižinius sausainius kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Svarbiausia, kad sausainiai keptuvėje ne iškeptų, o tiesiog išdžiūtų.
- Išjunkite dujas ir palikite sausainius keptuvėje po uždaru dangčiu 5-10 minučių. Po to skanius ir sveikus avižinius sausainius visiškai atvėsinkite ir patiekite prie arbatos.
- Gero apetito!
- ac